zondag 12 april 2020

Cultuur thuis #5 (Lavalu solo/Lo van Gorp, Karel Boehlee, Jeroen Vierdag)

Het begint zowaar een beetje te wennen, muziek die je niet zelf fysiek bezoekt, maar die tot je komt via een livestream. Het is nog een beetje zoeken waar dat allemaal te vinden is en Facebook en Twitter zijn daarbij een grote hulp. Maar vaak hoor je pas van een optreden vlak voor aanvang of zelfs als het al begonnen is.
Op deze paaszondag beginnen we vandaag met Lavalu, live vanuit haar huiskamer in Arnhem, via de Facebook van Garden Wonder uit Boedapest. Ze speelt zeven nummers van haar laatste twee platen (Solitary High en Midair, onderdelen van de Rise trilogie) en doet dat weer fantastisch, prachtige vertolkingen van onder andere Birds, Midair en Safe, waarbij het minimale publiek (2, 3?) er toch nog een beetje een live sfeer aan geven. Deze dag kan al niet meer stuk!
En vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Colin van Gestel-Messiaen Jazz- en wijncaf√© De Twee Spieghels in Leiden (her)opende. Dat moest dus een groot feest worden, maar dat zit er nu even niet in, we houden het te goed volgens Colin.
Zou me niets verbazen als er dan vanmiddag een optreden had gestaan van Lo van Gorp (zang en sax), samen met Karel Boehlee (toetsen) en Jeroen Vierdag (bas). Maar het kan ook gewoon toeval zijn dat dit drietal vanmiddag livestreamt via PrivePodium. Zo'n anderhalf uur genieten van jazz uit het American Songbook door onze achterbuurman en consorten!
Het leuke van deze livestreams is dat ze meestal ook achteraf nog terug te luisteren zijn via de sites van Garden Wonder en PrivePodium.

LINKS:
Lavalu
Garden Wonder
Lo van Gorp
Jeroen Vierdag
PrivePodium

Geen opmerkingen: