vrijdag 18 maart 2016

Voodoo Électrique, My Baby op z'n best

Het is nog vrij rustig in de grote zaal van Gebr. de Nobel als het Engelse duo Echo Town het voorprogramma van My Baby verzorgd. Maar langzaam stroomt het vol om naar deze wonderlijke band te luisteren. Muzikaal mooi passend met rauwe en ongepolijste muziek, zou My Baby daar nog overheen kunnen?
In de pauze is er ook nog een kort optreden van een sitar-speler middenin de zaal, de sfeer wordt helemaal gezet.
En dan is het de beurt aan My Baby en dat wordt één wervelende show met niet alleen de prachtige muziek van hun tot nu toe verschenen twee cd's, maar ook nog eens omlijst door prachtige video- en lichteffecten.
Noemde ze al eerder één van de beste live bands van Nederland, wat ze vanavond laten horen slaat alles. Soms bezwerend, vaak psychedelisch en toch ook heel toegankelijk, heel aards. Deze tour noemen ze Voodoo Électrique en een betere manier om het te omschrijven is er niet. Twee uur lang betoveren ze de inmiddels bijna volle zaal. Het beste wat ik van ze zag de afgelopen drie jaar!
Na afloop nog even langs 't Praethuys voor een optreden van de coverband Sofa! Doen het helemaal niet slecht, maar na het zinderende optreden van My Baby kan dit er nu even niet bij, een andere keer graag.

LINKS:
Echo Town
My Baby
Gebr. de Nobel
Sofa!
't Praethuys 

Geen opmerkingen: