donderdag 24 maart 2016

Band Talent weer groot succes

Voor de derde keer alweer is er Band Talent in Leiden. Net als vorig jaar in de kleine zaal van Gebr. de Nobel en was het vorig jaar al behoorlijk druk, nu staan er rijen voor de deur te wachten tot ze naar binnen mogen. De eerste band is Couch Potatoes met meerstemmige popliedjes. Prima band voor schoolfeesten, moet nog groeien voor de podia, maar het was hopelijk een mooie ervaring.
Band Talent biedt een podium aan jonge bands, de jongste muzikanten zijn vandaag veertien, en middels voorselectie en bandcoaching kunnen er nu negen laten horen en zien wat ze kunnen. No Signal is duidelijke gebaseerd op grunge en vooral Nirvana. 'Is het een tributeband' vroeg iemand in het publiek zich af. Doen ze goed.
Ain't No Rocket Science is de derde band vanavond en de eerste verrassing. Met hun mengeling van Amerikaanse punk-, surf- en psychedelische rock spelen ze de zaal plat. Bestaan in deze bezetting pas een half jaar, maar het klinkt zéér ervaren. Vooral de charismatische Joris Wiebes (14 jaar, zang en toetsen) maakt indruk!
Iedere band krijgt 25 minuten speeltijd, door een goede voorbereiding duren de wissels tussen de bands slechts 5 minuten! Dus gaat Gone in Seconds bijna naadloos door met stevige metal-punk-pop.
Dan volgt de indie-folk-pop van Eleven met allemaal eigen nummers. Doordat de muzikanten na ieder nummer onderling van instrument wisselen vallen er veel grote gaten in het optreden en dat is jammer. Leuk dat jullie multi-instrumentalisten zijn, maar wissel zo min mogelijk.
Christopher's Soul doet al voor de derde keer mee aan Band Talent en doet dat goed met hun sixties symfonische rock á la Family en Genesis. Maar dan wel met eigen numers. Geen verrassing maar wel weer erg goed.
Innovation, de zevende band van vanavond, mengt veel muziekstijlen door elkaar van rap tot rock en pop. Onderhoudend maar nog niet overtuigend. Vergeet niet dat het hier om bands gaat van gemiddeld 18 jaar jong, dát is het concept van Band Talent.
Overtuigen doet wél Venhill uit Alphen aan den Rijn. Veel muzikale invloeden die resulteren in een méér dan originele set. Hard en solide met zangeres Jaro Scheper als lichtend middelpunt. Wát een geweldige zangeres, die stem, de energie, alles klopt!
De laatste band vanavond stond ook al eerder hier bij Band Talent. Vacuous Me speelt een mengeling van Stoner- en Psyco-rock. Prima afsluiting van deze derde editie van Band Talent. En als je dan hoort dat er in de grote zaal nog geen fractie van het aantal bezoekers hier in de kleine zaal was, dan is het duidelijk, Band Talent staat volgend jaar in de grote zaal van Gebr. de Nobel!

LINKS:
No Signal
Ain't No Rocket Science
Christopher's Soul
Venhill
Vacuous Me
Band Talent
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: