zaterdag 5 maart 2016

Nieuw zangtalent!

Guido Marchena zagen we her en der natuurlijk al eerder, van klassiek tot jazz en pop, van Sempre Crescendo tot Licks & Brains, The Stream en Upright Piano's, voorwaar een breed scala aan muziekgenres. En vanmiddag in De Twee Spieghels staat hier de Guido Marchena Swing Society, een nieuwe loot aan de veelzijdige Marchena tak.
Dat hij kon zingen hoorden we al wel eerder, maar dan meer op het popvlak, vandaag met deze nieuwe formatie is hij zanger/crooner van een regelrechte (Western) swing band. Met onder andere Tijn Koenen op drums en Jim Guldemond op gitaar is dit aan geweldige manier om de middag door te brengen. Prima muziek in een afgeladen Spieghels met goed gezelschap!
We kunnen alleen niet tot het eind blijven, want vanavond viert de Vrijplaats alvast (dankzij dj Miss World) de Internationale Vrouwendag. Gelukkig niet kleingeestig, óók mannen zijn welkom, en dat maakt het extra gezellig. De NS gooit helaas roet in het eten zodat de band Lifeless Past véél te laat begint en wij dat niet meer meemaken. Het optreden van de Leidse dichterette Pink Meltzer met haar ondeugende gedichten is gelukkig een daverend succes, het is muisstil tijdens haar optreden. En behalve dat ze haar gedichten prachtig voordraagt zingt ze er ook nog een paar. Een mooie verrassing voor iedereen!

LINKS:
Guido Marchena
De Twee Spieghels
Pink Meltzer
Vrijplaats

Geen opmerkingen: