vrijdag 11 maart 2016

RGB Festival op stoom

Ook op de tweede dag van het RGB festival moet er weer gekozen worden. Ditmaal begint het in de Q-Bus voor een mooi intiem optreden van Charllotte en band. Een soort pre-presentatie van de cd die volgende maand uitkomt. Samen met Wilco Koster (toetsen), Franc auf dem Brinke (drums) en de op het laatste moment ingevallen Peter Bergman (bas) duurt het een paar nummers voordat de band er helemaal in zit. Maar uiteindelijk worden het toch twee prima sets met eigen nummers in het Engels, Duits en Zweeds. En een aantal covers van onder andere Kate Bush, Suzanne Vega en Heart passeren de revue. De arrangementen zijn soms zeer verrassend, vooral tijdens de toegift waar Come Together (Beatles) en Ain't Nobody (Chaka Khan) door elkaar gewoven zijn. Je weet nooit wat je elders gemist hebt, maar dit was een in elk geval een goede keuze.
En na afloop gewoon nog naar Scheltema voor het tweede deel van Funked Up XL, net op tijd voor een staartje Gallowstreet die de zaal helemaal uit zijn dak doet gaan. Twee jaar geleden al eens gezien op Summerjazz en ze zijn alleen maar beter geworden!
Afsluiter van de avond is Orgel Vreten, vórig jaar op Summerjazz, en ze hebben er zin in. Twee heerlijke Hammonds met een stuwende bas en knallende drums. Een feest voor het oor en het oog en een mooie afsluiter van de tweede, zeer geslaagde dag RGB Festival. Het festival is op stoom en er zijn nog twee dagen te gaan!

LINKS:
Charllotte Karlsted
Gallowstreet
Orgel Vreten
RGB festival
Q-Bus
Scheltema

Geen opmerkingen: