zondag 6 maart 2011

Sylvia Sars & Friends groeien er langzaam in


Het lijkt vandaag wel bij Fascinating Jazz dat Sylvia Sars een beetje overdonderd is door de setting. Horeca met bar achterin staat over het algemeen garant voor een rumoerig publiek, maar niet in De Sniep, op wat heel zacht geroezemoes achter in de zaal komt het publiek daar vooral om te luisteren. Dat is even wennen voor een (jazz)muzikant.

Sylvia Sars is zangeres en fluitist die een breed repertoire speelt, de bekende standards, Zuid- en Midden Amerikaanse jazz en zelfs een stukje musical. Ze speelt maar drie nummers op de dwarsfluit en dat had best wat meer mogen zijn want haar versies van nummers van Wayne Shorter en Miles Davis (All Blues) vragen om meer.

Haar vaste bassist, Taco Nieuwenhuizen, is er vandaag ook bij en zet een degelijke partij neer.
Tijdens de eerste set moet de gelegenheidsformatie nog wat wennen aan elkaar en het luisterende publiek, het klinkt lekker, maar er mist nog iets.

Drummer Wilco de Witte kennen we vooral van zijn optredens met Pieter van Santen, maar we zagen hem ook vorig jaar op Zoetermeer Jazz in het Stadstheater, met onder andere Taco Nieuwenhuizen op elektrische bas. Wilco is een lichtvoetige drummer die er vandaag duidelijk plezier in heeft.
Vooral in de tweede set komt het kwartet lekker los en raken de muzikanten steeds meer op elkaar ingespeeld, het duurde even, maar ze lijken elkaar gevonden te hebben.

De enige die vanaf het begin gelijk helemaal op toeren is, is pianist Pieter van Santen. Hij lijkt hier helemaal in zijn element en schittert vanaf de eerste noot. Dit is niet de eerste keer dat we Pieter zien spelen, maar het lijkt of hij met de jaren steeds beter wordt!
Tijdens de toegift, I Thought about You, halen de vier nog eens alles uit de kast zorgen voor een knallend einde.

LINKS:
Sylvia Sars
Taco Nieuwenhuizen
Wilco de Witte
Pieter van Santen
Fascinating Jazz
Restaurant De Sniep

Geen opmerkingen: