zondag 20 maart 2011

Muzikale verrassing in Pavlov Den Haag


Robin Koerts is langzamerhand een vaste verschijning in De Twee Spieghels, soms solo, soms als begeleider van anderen, maar zoals vanmiddag met Friends. Laptop en loopstation vervullen een belangrijke rol bij deze optredens, maar omdat alles improvisatie is, is het iedere keer weer anders, dat houdt het spannend.

Net als de vorige paar optredens hier heeft hij Arthur Flink op trompet meegenomen, een samenstelling die goed valt, zowel bij de muzikanten als bij het publiek. Er wordt zeer geconcentreerd gespeeld, de sferische soundscape, de buitenaardse jazz, blijven het publiek boeien. Geen wonder dat na drie sets nog om een toegift gevraagd wordt.

We twijfelen nog of we vanavond naar De Burcht of naar de Q-Bus zullen gaan, maar na een tip van Vivienne Aerts (winnares Zoetermeer Jazz Award 2010) wordt het uiteindelijk Pavlov in Den Haag. Want daar speelt niemand minder dan de, inmiddels 81-jarige, bebop piano legende Barry Harris met Alex Milo op bas en Eric Ineke op drums. Hij heeft de afgelopen week workshops aan het Haagse Conservatorium gegeven en dit is de afsluiting van zijn bezoek aan Nederland. Veel jong publiek dus ook in een overvolle Pavlov.

Ondanks zijn leeftijd heeft Barry Harris nog niets aan kracht ingeboet, hij speelt hier in elk geval de sterren van de hemel. En ze hebben er duidelijk plezier in, met ruimte voor kleine muzikale grapjes. De sfeer is dan ook uitstekend, volgens een wat oudere bezoeker een typische jaren vijftig/zestig sfeer.
Tijdens de tweede set wordt het trio uitgebreid met saxofonist Luigi Grasso en gitarist Pasquale Grasso, waardoor er weer een heel ander geluid ontstaat. Een memorabel optreden! We moeten Pavlov, of eigenlijk Equinox Jazz Promotions, maar eens in de gaten gaan houden, want er komt daar wel vaker mooie muziek langs.

LINKS:
Robin Koerts
De Twee Spieghels
Barry Harris
Eric Ineke
Pavlov
Equinox Jazz Promotions

2 opmerkingen:

vivienne zei

Hoi Peter, de bassist heet Robin Koerts. (niet chris) ... super dat je het zo naar je zin hebt gehad in pavlov, twas zo druk dat ik je niet meer heb gezien :) ...
groetjes,
Vivienne

Peter J. Visser zei

Hallo Vivienne, je hebt helemaal gelijk, ik heb het al aangepast, maar het blijft in de familie zullen we maar zeggen.
Heb je in Pavlov nog wel op afstand gezien, maar inderdaad, het was zó druk...
groeten,
Peter