zondag 20 maart 2011

Trumpack! imponeert in De Uyl


Nog nauwelijks bijgekomen van de optredens van Robin Koerts en Barry Harris gisteren gaan we vanmiddag alweer naar De Uyl van Hoogland voor een trumpetbattle, Trumpack!
De trompettisten, Michael Varekamp kennen we al lang en zagen we vaak, Eef van Breen zagen we in 2008 op het Pure Jazz festival en Philip Harper zagen we onlangs ook al in De Uyl. De trompetten komen nog wel boven het gedruis uit, maar als Eef gaat zingen wordt het doodstil in De Uyl. Dit gaat een memorabel optreden worden.

In de pauze verder naar De Twee Spieghels waar Olivier's Army speelt. Met Olivier Schutte op gitaar en toetsen, Dan Simon op contrabas, Martijn Vogten op toetsen en gitaar, Ruud Peper op trompet, Floris van der Klein op zang en Lodewijk Schutte op drums. Afgelopen zomer stonden ze hier ook al, beviel toen goed, maar vandaag was het wat minder. Hun dag niet?, onze dag niet?, geen idee, maar we gaan toch maar weer naar De Uyl terug.

En daar zijn ze juist weer begonnen en ontaart de trumpetbattle al snel in een vocalbattle van de bovenste plank. Helemaal geweldig, en de muzikanten gaan uit hun dak. En dat zijn niet de minsten, want naast de drie trompetten staan er niemand minder dan Walter Wolff op toetsen, Ben Schröder op drums en Vincent Kuiper op bas naast. Kortom het is feest!
The Trumpack! is nog op 29 mei te zien op het Meer Jazz Festival in Hoofddorp en in juni in Litouwen.

LINKS:
Michael Varekamp
Eef van Breen
Walter Wolff
De Uyl van Hoogland
Oliviers Army
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: