zondag 27 maart 2011

Mooie afwisselende zaterdag


Het begint al meteen goed met bassist Andreas Metzler die samen met gitarist David Golek en trompettist Dirk Beets een mooi optreden neerzet. Een gelegenheidsformatie, dus wereldpremiere, met veel standards en een aantal eigen nummers. Lyrische trompetsolo's, opzwepende gitaarrifs en een altijd stuwende bas daarachter. Mooi en intiem.

Het Open Podium Leiden-Noord opent met David Why, een singer-songwrtiter die vier eigen nummers zingt en speelt op gitaar.

Daarna een optreden van Dempsey, zagen we natuurlijk al vaker, maar vanavond presenteren ze nieuw repertoire. Veel gedichten van Vlaamse schrijvers hebben ze nu op muziek gezet. Dempsey gaat zuidelijker, maar zonniger wordt het er niet op. Kommer en kwel maar o zo mooi vertolkt. Met Maarten Witkam op zang, viool, sax en fluit, Ferry Rigault op gitaar, zang en bas en Michael van Hoogenhuyze op accordeon.
Gedichten van onder andere Jules Deelder, Piet Paaltjens, Simon Carmiggelt, Karel Jonckheere, Guido Gezelle en Herman Grouwels.

Vervolgens het tango orkest La Luna uit Amsterdam met een mooi optreden. Niet de gebruikelijke spierballen tango, maar mooi en kwetsbaar. Zes muzikanten, twee zangeressen en een dirigent zetten hier iets speciaals neer.

Afsluiter vanavond is 't Valies, ook al vaker gezien, maar dankzij hun brede repertoire weten ze als geen ander op de situatie in te spelen. Een heerlijk semi-akoestisch optreden met folk, Americana, pop en (oud) Hollandse nummers. Al snel voegen Karel op viool en Maarten op viool, sax en fluit zich bij het gezelschap en wordt het een feestelijke toestand.
De muziek komt vandaag uit alle hoeken en windstreken, een mooi afwisselend programma met louter hoogtepunten!

LINKS:
Andreas Metzler
David Golek
De Twee Spieghels
Dempsey

Geen opmerkingen: