donderdag 31 maart 2011

Ondergrondse pareltjes


Je hebt de grote muziekpodia in Leiden, de kleinere, de muziekcafé's en je hebt de SUB071, nauwelijks groter dan een flinke woonkamer, bijna onvindbaar, maar wel gemiddeld twee keer per week optredens van veelbelovend en aanstormend talent in de hoek van punk, indie rock, noise rock en power pop.
In het voorprogramma staat vanavond Woods on Fire met wat blijkt hun allereerste optreden. Maar het knalt alsof ze dit al jaren doen, een half uurtje onvervalste noise-rock.

Het wordt steeds drukker en voller in de Sub als Lost Bear het podium beklimt, nou ja, met twee drumstellen is het podium al vol, twee gitaristen, een bassist en een zanger kunnen er niet meer bij en de trompettist staat achter in de zaal (en dus niet op de foto).
Pearl Jam, Dinosaur Jr. en Sonic Youth schieten in gedachten, niet verkeerd dus. Theo Ploeg schreef in OOR: 'Zelden klonk rammelende indierock de laatste jaren zo fantastisch als bij Lost Bear', en hij heeft helemaal gelijk. Morgen komt hun eerste cd Limshasa officiëel uit, een aanrader!

LINKS:
Lost Bear
Woods on Fire
SUB071

Geen opmerkingen: