zondag 13 maart 2011

Niets nieuws, maar altijd boeiend


Vorig jaar december stond de Bart Egeter Band ook al in De Twee Spieghels en dat was een fascinerend optreden. En hoewel het optreden vandaag weinig anders is dan toen blijft het van begin tot eind boeien. Zelfde muzikanten (Bart Egeter-piano, Kurt Schwab-tenorsax, Dan Simon-bas en Ton Cornelissen-drums), zelfde repertoire (van de cd Concrete, allemaal composities van Bart op één van Dan na) en evenveel speelplezier. Drie uur met drie uiterst inspirerende, afwisselende en verrassende sets, het is weer een genot, nu-bop van de bovenste plank.

Daarna wordt het kiezen, want drie Leidse podia hebben voor vanavond interessante concerten staan die we allemaal zouden willen zien. Bij Hot House in De Burcht speelt het Wolfert Brederode Quartet, in het LVC speelt Ruben Hein en in de Q-Bus staat Sven Hammond Soul met een uitgebreide bezetting. Waren deze concerten op verschillende dagen geweest dan hadden ze alledrie op ons kunnen rekenen, nu viel de keuze op Sven Hammond Soul en dat is jammer voor de andere twee. Beetje op elkaar afstemmen, beetje overleg zou geen kwaad kunnen, want het is al de derde keer deze maand dat er teveel is op dezelfde dag en komende zaterdag is dat wéér het geval.

Sven Hammond Soul zagen we al veel vaker, maar het sinds het verschijnen van de tweede cd The Marmalade Sessions zagen we bijna geen compleet optreden meer, wel veel stukjes tijdens festivals. Tijd voor een vernieuwde kennismaking. En dat valt niet tegen, integendeel het is een knallend optreden, 90 minuten non-stop met spetterende soul/funk/pop/jazz, alles zit erin.

Sven Figee is een meester achter zijn Hammond en hij heeft zijn vaste bassist Glenn Gaddum meegenomen die samen met drummer Andre Kemp (in plaats van Joost Kroon) de basis van de band vormen. Ook Tim Eijmaal is er deze keer niet bij, maar deze gitarist Roland Dirkse kan er ook wat van. En dan is er de driekoppige blazerssectie met Rik Mol op trompet, Tom Beek op sax en Arjan Muusz op baritonsax. Drie meesters op hun instrumenten, die voor schitterende solo's zorgen. Bij een paar nummers zingt Patty Gaddum ook nog eens dat het een lust is.
Sven Hammond Soul speelt zoals gewoonlijk de zaal plat met een geweldig en vooral swingend optreden. Pech voor Wolfert Brederode en Ruben Hein, maar dit is overduidelijk de beste keus geweest.

LINKS:
Bart Egeter
Kurt Schwab
De Twee Spieghels
Sven Hammond Soul
Leidse Danssalon
Q-bus

5 opmerkingen:

Tom Beek zei

De zangeres heet Patty Gaddum, zou je dit nog kunnen aanpassen? Dank voor de recensie! Groeten van Tom

Unknown zei

Patty Gaddum is de naam van de zangeres, dus geen Sherry Dyanne.
Kan dat aangepast worden a.u.b.?

Anoniem zei

hey dat was sherry niet hoor, maar Patty!!!
ich war dabei

Peter J. Visser zei

Het is aangepast, namen zijn gebaseerd op de informatie van in dit geval de Q-Bus. Niet altijd correct dus, zou ook de naam van de gitarist graag willen weten. Is in elk geval niet Tim Eijmaal!

Unknown zei

Tof, bedankt!
De naam van de gitarist is Roland Dirkse

Groet,

Saskia