vrijdag 12 november 2010

Storm pauzeert voor Leidse Popronde


Het was een stormachtige dag vandaag, geen goed begin voor de Popronde in Leiden. Maar aan het begin van de avond ging de wind liggen, hield het op met regenen, en stond niets meer een muzikaal avontuur in de weg.
Te beginnen met Bird on the Wire in de Q-bus, een band uit Amsterdam die po√ętische folk, indie, rock & roll spelen. Lekker klein, mooie liedjes, beetje melancholies maar soms ook spetterend. Met Rosa Ronsdorf op gitaar, keybords en zang, Nina de Jong op drums, keyboards en xylophone en Thijs Elzinga op gitaar en zang.

Diggedyshweng speelden vorig jaar nog op het helaas ter ziele gegane IJazz festival. Jazzy Junglegrooves en Urban Funk, daarmee kun je overal terecht, een jazzfestival of een popronde. In elk geval was het feest in stadscafé Van der Werff.

Bij de overbuurman Studio De Veste speelde So What, zagen we eerder op de Imagine in the Park festivals in Den Haag (maar dan akoestisch) en op het PleinOpen festival 2009. Voor het eerst weer op volle kracht en dat was geweldig!

Moonpilot stond ook de afgelopen jaren op het Imagine in the Park festival en onlangs nog op het Try-Out festival op Leiden Centraal. Allemaal (semi) akoestische optredens en vanavond bij Meneer Jansen was dat nauwelijks anders. Prima show, maar je wilt ze dan toch weleens helemaal voluit zien en horen gaan.

Ondertussen was het overal zo druk geworden dat het moeilijk werd om van de muziek te genieten, zoals bij Birth of Joy in Dranklokaal De WW. In de kroegen werd het steeds drukker en werd het steeds moeilijker de muziek te zien en te horen.

Als afsluiting was er nog een afterparty in het LVC. Daar speelde de Haagse band Woot nummers waarin de invloeden talrijk zijn maar het nergens klinkt als een kopie. Goede band!
Daarna begon het weer harder te waaien, tijd om naar huis te gaan. Maar ook in 2011 willen we graag weer een popronde in Leiden.

LINKS:
Bird on the Wire
Diggedyshweng
So What
Moonpilot
Birth of Joy
Woot
Popronde

Geen opmerkingen: