zondag 14 november 2010

Weer muziek in het museum, meer!, meer!, meer!


In het Museum voor Volkenkunde speelde onder andere het Residence Jazzsextet een mooie set traditionals in vaak arrangementen van Anton Burger. Vorig jaar stonden ze nog in het Theehuis in de Leidse Hout, maar hier in het museum kwamen ze pas echt tot hun recht. Veel American Songbook, beetje pop, beetje Latin, smaakvol gebracht, hoogstens een beetje te braaf. Maar wel genieten.

Minder braaf was het Panty Socks Trio dat in Museum Boerhave speelde. Lekker swingen met rock'a'billy in een bijzondere setting. Zagen ze al eerder tijdens onder andere het Gouden Pet festival, nu speelden ze zonder bassist Taco, maar desondanks was het weer feest!

In het Sieboldhuis speelde Art for Art's Sake Americana van de bovenste plank. Variƫrend van traditionele Amerikaanse country tot nummers van Van Morrison tot Little Feat.

Ten slotte zagen we nog in het Rijksmuseum van Oudheden een deel van het optreden van het koor Het Zingend Hart. Heel mooi en een perfecte afsluiting van dit Muziek in het Museum weekend.

LINKS:
Residence Jazzsextet
Het Zingend Hart
Muziek in het Museum

Geen opmerkingen: