zaterdag 13 november 2010

Leuk die muziek in het museum, zouden ze vaker moeten doen


In zeven Leidse musea klinkt er dit weekeinde allerlei muziek. Van Viswijvenkoor tot Gregoriaanse zang, van tango tot jazz, van Klezmer tot shakuhachi. Het begon met 't Gevolg in de Hortus, helaas niet tussen de exotische planten, maar probeer maar eens banjo zuiver te houden bij een hoge luchtvochtigheid en hoge temperatuur.
Het optreden was er niet minder om, volksmuziek uit alle windstreken vaak in medley-vorm gegoten waardoor de vaart er in bleef. En alle nummers werden uitgebreid aangekondigd, waar het vandaan kwam, waar het over ging, het was dus nog educatief ook!

Vervolgens naar de overkant naar het Rijksmuseum van Oudheden voor een staartje van het optreden van Matt Greenhorn & his bluegrassband, maar dat optreden duurde korter dan aangekondigd en was al afgelopen. Zagen ze eerder dit jaar op het Gouden Pet Festival en de foto die we toen maakten (zie hierboven) stond nu in de Muziek in het Museum festivalkrant, die eerder verscheen als een bijlage van de Leidsch Dagblad. Leuk! Gebeurt de laatste tijd wel vaker dat onze foto's 'hergebruikt' worden, en dat is ook precies de bedoeling.

Tenslotte naar Naturalis waar het Klezmerensemble Mechetonim al begonnen was. Een amateurgezelschap van de muziekschool van het Leidse BplusC dat lekker bezig was maar ook nog veel moet leren. Klezmer moet sprankelen en spetteren, helemaal losgaan, en als je je teveel op de noten concentreert dan wordt dat al snel te statisch.

In de krochten van Naturalis speelde vervolgens Calamity Jazz een uur lang allerlei jazzstandards temidden van allerlei historische botten (op de achtergrond een mammoetskelet). Lekker bandje dat op 4 december weer te zien is in De Twee Spieghels. De achtergrond zal dan anders zijn, maar is minstens zo gedateerd ;-).
Morgen gaat Muziek in het Museum verder, maar we weten het nu al: Leuk die muziek in het museum, zouden ze vaker moeten doen

LINKS:
Muziek in het Museum
't Gevolg

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dat Stef van Es op gitaar?

Peter J. Visser zei

Bij welke band denk je die te zien?

Anoniem zei

Hoi Peter,

er stond toch nog een bandje te spelen op zaterdag?
Muziekbandje of zo?

Groet Peter

Anoniem zei

Hallo Peter,
Leuk stuk, we hebben het stukje bij onze recensies gezet: http://www.t-gevolg.nl/muziek-in-het-museum/2010

Heb je toevallig nog meer foto's?

Groet,
Hans
't Gevolg