zaterdag 6 november 2010

Onverwachte jamsessie pakt goed uit


Altsaxofonist Tom van der Zaal begint een vaste gast te worden in De Twee Spieghels en het leuke is dat hij iedere keer andere muzikanten meeneemt. Zoals de uitstekende tenorsaxofonist Floriaan Wempe die er vorige maand ook al bij was. Eerder dit jaar won Floriaan nog de Leidse Jazz Award 2010 en hij maakt samen met Tom deel uit van de band The New Impulse.

Op bas was er Boris Oostendorp die we hier twee maanden geleden ook al zagen met Tom, maar de Spaanse pianist Miguel Rodríguez en de Italiaanse drummer Francesco De Rubeis waren weer helemaal nieuw voor ons. Onbekend dus, maar wel heel erg goed.

Het optreden was aangekondigd als het Tom van der Zaal Tigtet dus we waren al benieuwd hoeveel muzikanten er zouden zijn. Tijdens de eerste twee sets waren dat de eerdergenoemde vijf, maar in de derde set was er tijdelijk een andere drummer en speelde ook Tom's vader Cees van der Zaal (ook altsax) een paar nummers mee, net als twee maanden geleden. Zo liep dit prima concert uit in een onverwachte jamsessie, een mooie afronding van een druilerige zaterdag. Tom van der Zaal/Floriaan Wempe cs gaan we echt in de gaten houden!

LINKS:
Tom van der Zaal
Floriaan Wempe
Francesco De Rubeis
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: