donderdag 18 november 2010

Mooie, intieme optredens van Sir Ian en Glossy Jesus


Festival Club Canapé is onderdeel van Live in Your Living Room, een organisatie die optredens in huiskamers organiseert. Het festival begon vandaag en duurt tot 28 november in 42 woonkamers met 80 acts overal in Nederland.

In Leiden opende de avond in het bijzondere woonhuis in Nieuw Leyden met een optreden van de Leidse band Glossy Jesus. Speelden in april nog een korte set tijdens de Record Store Day bij Velvet en dat smaakte naar meer, nu was het dan zover.
Ze speelden twee sets van ongeveer 30 minuten, bijna helemaal akoestisch. Mooie nummers en mooie tweestemmige zang met stemmen die helemaal bij elkaar passen. Volgend jaar gaan ze toeren met een band, iets om naar uit te kijken!

Sir Ian uit Rotterdam was de andere act, een singer-songwriter met slechts een akoestische gitaar en een mooie stem. Melancholische liedjes die ergens aan Niel Young deden denken, vooral ook weer door die stem.
Zo'n concert bij iemand thuis heeft een heel bijzondere sfeer, het publiek (ongeveer 30 mensen) was muisstil, de muzikanten zijn aanspreekbaar en er zijn volop hapjes en drankjes, allemaal bij de prijs inbegrepen. Lijkt mij ook wel wat zo'n avond bij mij thuis.

LINKS:
Sir Ian
Glossy Jesus
Live in Your Living Room

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Officiële Glossy Jesus website: http://www.glossyjesus.com

Peter J. Visser zei

Had ik al wel gevonden, maar de site was (nog) niet bereikbaar, nu wel en ik heb de link aangepast.