donderdag 30 april 2009

Onverwacht boeiende Koninginnenacht in Leiden


Nieuwkomers in Leiden wordt het niet gemakkelijk gemaakt. Waar moet je naar toe voor leuke live muziek? Huis-aan-huisbladen hebben een agenda, maar zijn nooit compleet, het L.O.S. magazine biedt het meeste, maar is dan weer niet online, en over het aantal cafe's met een eigen site .... Dus gingen we op goed geluk de Koninginnenacht in Leiden in.
In Oloroso speelde Komen Lopen, leuke coverband en wij zagen alleen nog maar de soundcheck.

In De Kroeg aan het Kort Rapenburg speelde Balderdash met een set covers.

Het splinternieuwe Grand Cafe De Nachtwacht aan de Nieuwe Beestenmarkt was het podium voor de Black Albino´s, een reunie van een band die daar ook al speelde toen de tent nog Aggie´s heete. Goede Shadows covers en prime Siskebab.

In Jazzcafe The Duke aan de overkant stond een open podium aangekondogd, maar hier bleek Terryman te spelen, Amerikaansw bluesgitarist, die ooit nog eens met de Grateful Dewad speelde. Leuk hoe ze van Hey Bo Diddley overgingen in Hey Joe.

Het kleinste kroegje in Leiden dat we kennen is Jantje van Leyden, maar altijd staat daar een flinke band op het podium. Iemand met een gitaar zou je verwachten, maar hiet stond de vijfmans Andsrew Spiekerband te spelen.
We hebben vast heel wat gemist, maar onze eerste Konionginnenacht iun Leiden was zeker geslaagd.

Geen opmerkingen: