zondag 5 april 2009

Boeiend optreden Sanna van Vliet Kwartet


Ze stonden aangekondigd als trio, maar speelden op één nummer na alles met z'n vieren, dus het lijkt toch echt meer op een kwartet. Maar dit terzijde.
Sanna van Vliet is een prima pianiste en een uitstekende zangeres die er in geslaagd is een stel topmuzikanten rond zich te verzamelen. Het resultaat was een boeiend, veelzijdig en ronduit uitstekend concert.

Sanna van Vliet is de muzikale spil van het gezelschap en speelde naast standards ook eigen nummers van haarzelf en Marius Beets. zoals het uitbundige In a Dream en het melangolische Long Ago. Nummers die op een nieuw op te nemen cd moeten komen.

Marius Beets is een bassist die al vaker op dit weblog voorbij kwam, maar ook hier weer in optima forma speelde. En zoals gezegd is hij (mede)componist van een aantal van de nieuwe nummers.

Erik Ineke is natuurlijk ook geen onbekende. Hier een foto van het enige nummer waarin hij de brushes gebruikte. Verder speelde hij alles met sticks, hard maar zeer goed.

Ferdinand Povel is ook al geen onbekende in de Nederlandse Jazzscene, een tenorsaxofonist die er mag zijn. Kortom geweldige muzikanten die er ook nog eens zin in hadden. Speciale vermelding verdienen nog de nummers This is New van Kurt Weil en Cole Porter's All through the Night. Een buitengewoon boeiend optreden in een bijna uitverkocht huis, het duurt dan altijd te kort.

Links:
Sanna van Vliet
Fascinating Jazz

1 opmerking:

Unknown zei

Lees nu een exclusief interview met Sanna van Vliet op www.onthemike.ning.com