zaterdag 25 april 2009

Kort maar krachtig optreden Skipper


Skipper is een singer-songwriter uit Leiden die onlangs de cd Architecture and Design uitbracht (intrigerende titel). De opnames voor deze cd verliepen echter anders dan gepland, technicus Corno Zwetsloot programmeerde en sampelde er op los. Resultaat: een spannende cd met mooie nummers en goede arrangementen, maar hoe breng je dat live?

Simpel denk je, je zoekt een aantal goede muzikanten erbij die dat alles live kunnen waarmaken. Maar dat koste de nodige moeite. Gelukkig, na enig zoeken heeft Skipper (Mike Schepers) een perfecte band bij elkaar.

Mart van Hamersveld speelt gitaar, keyboards en zingt en is de grootste steun en toeverlaat voor Mike. De muziek van Skipper heeft een duidelijke link met de muziek van rond 1970. Maar niet een bepaalde stijl, deed me denken aan de muziek van de Beach Boys tot die van de Velvet Underground. Interessante mix.

Ineke Duivenvoorde speelde uitstekend drums en Loes van Dorp completeerde het kwartet op keyboards en percussie. Hoewel ze wat meer op de achtergrond bleven, waren ze van onschatbare waarde voor het totale geluid.
Het optreden duurde slechts 45 minuten, maar overtuigde volledig. Weer zo'n band die je deze zomer op diverse festivals zou willen zien. Ze zijn het meer dan waard.
LINKS:
Skipper
Q-bus

Geen opmerkingen: