vrijdag 17 april 2009

Lekker freewheelen met Bart Lust


High Energy Modal Jazz speelde het Bart Lust Quintet in cafe De Burcht in Leiden, zo stond het althans omschreven op de site. Had net zo goed Impro Hardbob kunnen zijn, maar ja what's in a name?
De kern van de band bestaat uit Bart Lust op trombone en Tom Beek op tenorsax. Ze speelden afwisselend solo's, maar begonnen en eindigden veel nummers vaak samen, een mooie combinatie.

De meeste stukken zijn geschreven door Bart Lust, maar er waren ook een aantal nummers van bassist Ben Janssen. Duidelijk herkenbaar aan het lagere tempo, de meer ballad-achtige nummers zeg maar. Steven Hupkens zat achter de vleugel en kreeg alle ruimte voor zijn solo's.

Franc auf dem Brinke tenslotte was goed op dreef achter het drumstel. De band was goed op dreef, de zaal was redelijk gevuld, maar het aanwezige publiek was enthousiast. En terecht, het was een mooi optreden.
Maar dan denk je, waar zag ik Bart eerder? Even checken en inderdaad, we zagen hem eerder met de New Cool Collective Big Band en de New Generation Big Band. Ook Tom Beek zagen we eerder tijdens de Leidse Jazzweek in de tuinzaal van De Burcht. De jazzwereld is soms klein.

LINKS:
Bart Lust
Leids Jazztrio

Geen opmerkingen: