vrijdag 10 april 2009

Three Elements Dancing goed op dreef


Steve Coleman doet het met Five Elements en is ongrijpbaar, we zagen hem vorig jaar nog in Den Haag, net voor dit weblog begon. Elvis Sergo houdt het eenvoudiger met slechts Three Elements en bovendien Dancing. Een swingende avond in cafe De Burcht in Leiden, waarbij vooral het speelplezier van de muzikanten oversloeg op het publiek. De handen gingen op elkaar, de voeten gingen van de vloer, alleen de billen bleven op de stoelen, dansen was er niet bij.

Elvis Sergo speelt Hammondorgel, zowel toetsen als pedalen, waarmee hij de baspartijen doet. Vooral in een nummer van bassist Jaco Pastorius liet hij horen dat hij dat heel goed kan. Veel van de gespeelde nummers waren covers, maar allemaal in een eigen bewerking en met een eigen geluid.

Jan van Nieuwenhuize op slagwerk moest zijn best doen om het nieuwe Hammondorgel van Elvis bij te houden, maar deed dat met overgave. In de pauze vertelde hij dat er plannen zijn om een cd te gaan opnemen, die als alles goed gaat later dit jaar verschijnt. Gelijk kopen als die uitkomt!

Mick Heine, het derde element speelde gitaar en nam de meeste solo's voor zijn rekening. Of het nu om eigen nummers of nummers van Wes Montgomery, Eddie Harris, Jimmy Smith, Maceo Parker, of The Meeters ging, hij speelde ze allemaal. Leuk dat het niet de bekendere nummers van deze muzikanten waren, die iedereen al speelt, maar juist de minder bekende, maar niet minder goede nummers. De enige evergreen was Sonny.
Als je van Fusion tot Funk en van Blues tot Grooves houdt is dit de ideale band, voor feesten en partijen, maar vooral ook voor scheidingen verzekerde Elvis ons. Het was een swingend optreden met een enthousiast publiek en een band die geweldig op dreef was. Smaakt naar meer en naar een cd!

LINKS:
Elvis Sergo
Jan van Nieuwenhuize
Leids Jazztrio

Geen opmerkingen: