zondag 28 september 2008

Sixpack of Dutch Metal in JJ Music House

Is Metal hot? Metallica komt op nummer 1 binnen en Nederlandse bands als Within Temptation en Epica zijn succesvol, ook in het buitenland. Maar hoe zit het met de subtop in Nederland? Sixpack of Dutch Metal bestaat uit subtoppers, die samen een programma hebben opgezet. De premiere was vanavond in het JJ Music House in Zoetermeer.

Het JJ Music House is een voormalige sportkantine die is omgebouwd tot 4 oefenruimtes en een podiumcafé. Ruim 25 bands maken gebruik van die oefenruimtes (maar er kan nog meer bij) en het podiumcafé was vanavond ingeruimd voor het Sixpack of Dutch Metal: 6 bands, 6 optredens van ongeveer een uur en dus een kleinschalig Metalfestival.

Om 4 uur in de middag opende Grimshorde, maar dat was net iets te vroeg. Dus het eerste optreden was Evil's Desire, een Gothic Metalband die een goede set speelden met goede nummers.

Middelpunt van de band is natuurlijk zangeres Daphne. Altijd weer verbazingwekkend hoeveel geluid er uit zo'n bescheiden lichaam kan komen. Een belofte!

Vervolgens speelden Bloody Remains een set Death Metal, hard, heftig, maar met een beetje te weinig afwisseling. Allemaal goede muzikanten, maar er ontbreekt nog wat. Misschien proberen allemaal tegelijkertijd een nummer te beëindigen, en tussendoor niet lullen maar gewoon doorspelen.

Daarna was het de beurt aan Gangrene met een uur Trash Metal. We zagen ze al eerder dit jaar in Zoetermeer op het JJ Rock Festival en dat was eigenlijk de aanleiding om vanavond hier naar toe te gaan. Puike band, goed optreden, met nog wat meer eiegn nummers gaat dit zeker wel wat worden.

Het hoogtepunt van de dag was toch echt wel Pound. Omschreven als Metalcore, was het vooral een combinatie van Metal en Hip-Hop, weliswaar met de nadruk op Metal. En de jongste band van vandaag, daar gaan we nog meer van horen! In elk geval op 8 november in De Boerderij.

Tot slot speelde nog Kairo, maar hier faalde de geluidstechniek een beetje. De zanger was nauwelijks te horen en dat is toch wel belangrijk bij een optreden.
Maar al met al was het een geslaagd festival, met goede tot zeer goede muziek en het Sixpack of Heavy Metal is een aanrader voor ieder concertpodium.

LINKS:
Grimhorde
Evil's Desire
Bloody Remains
Gangrene
Pound
Kairo
Sixpack of Dutch Metal
JJ Music House

Geen opmerkingen: