zondag 7 september 2008

Ladyface op besloten optreden in Leiden


Ladyface is een duo dat al jaren bescheiden aan de weg timmert met een repertoire dat een mengeling is van Tom Waitsnummers, nummers van Springsteen's Seeger Sessions en eigen songs. Op het verjaardagsfeest van Jac, waar altijd veel muzikanten komen (en spelen), waren ze er ook bij, met een korte set.
Na een afwezigheid van een jaar stonden ze voor het eerst weer samen te spelen met Ab als vanouds zingend en op de accordeon en Lucia verrassend op altsaxofoon. In dat jaar afwezigheid heeft ze namelijk de basgitaar ingeruild voor een sax en er op leren spelen.

En zoals zo vaak bij optredens van Ladyface was er ook een gastmuzikant in de vorm van Maarten (Dempsey) op viool. Hij heeft dat bij de 'oude' Ladyface wel vaker gedaan, dus hij kende het repertoire.
Normaal ruimde Lucia na aflop van haar optreden haar bas op, nu hield ze de saxofoon bij de hand en blies vrolijk verder bij de volgende groep die Ierse Folkmuziek speelden. Ook Maarten kon zich natuurlijk niet beheerse en zo werd het nog een vrolijke jamsessie.

LINKS:
Ladyface
Dempsey

Geen opmerkingen: