zaterdag 20 september 2008

Ivar & Reboot Your Soul in De Boerderij


Rob van de Wouw speelt trompet in diverse combinaties, zoals het Rotterdam Jazz Orchestra en het B&W Quartet, maar ook in de groep Reboot Your Soul. Rob hoort tot de nieuwe generatie jazz trompettisten die elektrisch zijn gegaan en een mengeling van hedendaagse R&B, Nu-classic soul en Hip Hop gecombineerd met Jazz spelen.

Reboot Your Soul (door omstandigheden met Johan Hendriks op toetsen in plaats van Wiboud Burkens) speelden voor de pauze een swingende set, misschien iets te hard en schel voor de toch niet al te grote zaal, maar blij verrast waren we zeker.

De jonge Jasper van Damme was gast op altsaxofoon en speelde goed. Het ontbrak nog wat aan avontuur, maar dat is een kwestie van volhouden. Vooral de duetten met Rob konden inventiever.

Gitarist Marc Bien was geweldig op dreef, zonder zich te veel op de voorgrond te dringen. Weinig solo's, maar altijd werkend aan een mooi geheel.

En dan de ritmesectie, die was ijzersterk. Manuel Hugas op bas was één van de twee drijvende motoren achter de band.

En drummer Cyril Directie, die we al eerder zagen op IJazz en Zoetermeer Culinair (om maar 2 uitersten te noemen) is echt één van de meest veelzijdige drummers van Nederland.

Ook singer-songwriter Ivar zong nog twee nummers mee met Reboot Your Soul, als opwarmer voor zijn deel aan het programma na de pauze.

Na de pauze speelde en zong Ivar met de band van Rob van de Wouw een mooie set van vooral eigen soulnummers. Wij zijn geen echte soul liefhebbers, maar Ivar is een belofte in dit genre. Ook Rob en Jasper speelden op enkele nummers mee.
In het kader van Jazz Impuls is deze combinatie de komende tijd overal in het land te zien. Advies: ga kijken en luisteren. Ze zijn er nog niet, maar ze komen eraan.

LINKS:
Rob van de Wouw
Jazzimpuls
De Boerderij

Geen opmerkingen: