donderdag 11 september 2008

Gelegenheidsband tijdens boekpresentatie Thijs Asselbergs


Muzikanten hebben het relatief makkelijk, ze maken cd's, treden op met hun repertoire en zijn zo behoorlijk mobiel. Komen naar de mensen toe zogezegd. Architecten hebben het heel wat moeilijker om hun werk te laten zien. Het staat als een huis en laat zich slecht verplaatsen. Om hun werk aan de wereld te tonen zijn er dan twee mogelijkheden: een website, maar het internet is vluchtig, of een boek. Elk jaar verschijnen er ettelijke architectuurboeken van Nederlands architectenbureaus, vandaag was het de beurt aan architectuurcentrale Thijs Asselbergs (aTA).

Bij een nieuw boek hoort een presentatie en zo was er dus een programma samengesteld in de kleine zaal van de Haarlemse Philharmonie. Een heel programma met sprekers, discussies en de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek aan Jan Brouwer.
Muzikaal werd de presentatie omlijst door een gelegenheidsband, waarin kenners neefje(s) van de architect meenden te herkennen. Ze speelden voor en na de presentatie en ook noch bij een filmpje tijdens het optreden van Bruno Ninaber (familie van Wim?).
Niet gek voor een gelegenheidsbandje. Gewoon lekker doorgaan! Ataband klinkt best leuk, beter dan gelegenheidsband.
En het is een mooi boek geworden, want daar ging het natuurlijk allemaal om.

LINKS:
aTA
010 publishers

Geen opmerkingen: