zondag 30 oktober 2016

Jong en oud(er)

Weer veel muziek vandaag in Leiden, liefst twaalf concerten en dan ook nog de Leidse Draaiorgeldag. Kiezen dus en we beginnen met Moon Moon Moon een jonge band rond Mark Lohmann uit Heerhugowaard instore bij Velvet. In opdracht van het Leiden International Film Festival schreven ze twaalf nummers bij de inzendingen voor de American Indie Competition. Mooie dreampop die een beetje associaties oproept met zowel Fairport Convention, als de Beach Boys en The Feelies in mineur.
We waren al gewaarschuwd voor het optreden van Antoinette & the vander Weirds in de Waag, want met de akoestiek van deze ruimte kan je niet alles programmeren. In kleine bezetting met alleen bassist Rustin Ramadhin valt deze ruimte niet te bespelen, de akoestiek is té slecht. Misschien had de hele band er nog wat van kunnen maken, maar ík waag me niet meer aan kleine optredens in de Waag.
Snel dus naar De Twee Spieghels voor het Ben Weiss Levi kwartet met onder andere Axel Hagen op gitaar. Ook wel weer eens verfrissend na al dat jonge talent.

LINKS:
Moon Moon Moon
Velvet
Antoinette & the vander Weirds
Waag
Ben Weiss Levi
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: