woensdag 19 oktober 2016

Hart voor de muziek

De plannen zijn klaar, vergunningen geregeld, niets staat de bouw van de nieuwe concertzaal in de Vrijplaats meer in de weg. Nou ja, er is alleen nog geld nodig om de plannen daadwerkelijk uit te voeren, geld dat vooral nodig is voor materialen, want de vrijwilligers van de Vrijplaats doen de uitvoering helemaal zelf.
Om (een deel van) de benodigde financiën binnen te halen is vandaag gestart met een crowdfundingactie 'Hart voor de Zaal' op Voor de Kunst. Doneren voor deze zaal kan tot en met begin december en er staan interessante tegenprestaties tegenover. Daarnaast worden er op de facebookpagina van de Vrijplaats dagelijks giften van bevriende festivals, bands en artiesten geveild. Dus steun de vrijplaats, de nieuwe zaal is sinds het verdwijnen van bijvoorbeeld de SUB071 hard nodig!
In de Vrijplaats is het dan tijd voor de maandelijkse Unplugged avond, maar in de Q-Bus is een concert van de uit Boston afkomstige band Session Americana, kiezen dus. Dit zestal maakt muziek in de traditie van Amerikaanse folkmuziek met voornamelijk eigen nummers. Prachtige samenzang en prima samenspel met vooral veel van hun nieuwste cd Great Shakes. Morgen zijn ze nog even terug in Leiden, niet om te spelen maar om te varen. Daar doet Leidse Glibber dan weer uitgebreid verslag van.
Op weg naar huis nog even een uurtje naar De Twee Spieghels voor het laatste deel van het optreden van de Italiaanse/Amerikaanse groep Pericopes+1. Spannende nu-jazz met veel improvisatie en een vleugje free-jazz, een uitermate enerverend concert door drummer Nick Wight, pianist Alex Sgobbio en saxofonist Emi Vernizzi die een maand lang door Europa trekken om hun cd These Human Beings te promoten. Net als de Vrijplaats en Session Americana zijn het mensen met een hart voor de muziek!

LINKS:
Vrijplaats
Session Americana
Q-Bus
Pericopes+1
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: