zaterdag 15 oktober 2016

Véél muziek weer vandaag in Leiden

Leiden is weer vol muziek deze zaterdag, om te beginnen in de Haarlemmerstraat waar The Famous Unknown lekker staan te jammen op gitaar en dulcimer. Stonden hier al weleens eerder, toen nog als Vigilante Safari Maffia.
En het is de Open Dag van de universiteit en die hebben ook een plek voor het culturele aanbod van Leiden opgezet bij de Pieterskerk. Met muziek natuurlijk van onder andere gitarist en zanger Toine Scholten en saxofonist Tom van der Zaal. Ze spelen bekende en minder bekende jazz- en bluesnummers.
Nog meer saxofoon is instore in Velvet te horen door de nieuwe band van Bart Wirtz. Hij komt zijn nieuwe cd Beneath The Surface presenteren en doet dat met veel elektronica. Klinkt weer machtig interessant en het is duidelijk dat Bart voor zijn nieuwe cd niet voortborduurt op het succes van de vorige cd(s), maar altijd weer nieuwe wegen opzoekt.
Tenslotte nog even langs bij De Twee Spieghels, enerzijds voor het aangename gezelschap, anderzijds voor de altijd fascinerende (en soms wat vermoeiende) muziek van pianist Robert Rook. Samen met drummer Bart van Helsdingen en bassist Thomas Winther Andersen is dit trio niet te stoppen. Van het avondprogramma komt dan ook niets meer terecht.

LINKS:
The Famous Unknowns
Toine Scholten
Tom van der Zaal
Bart Wirtz
Velvet
Robert Rook
Bart van Helsdingen
Thomas Winther Andersen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: