maandag 3 oktober 2016

Na regen komt zonneschijn

Na alle regen van gisteren begint (en blijft) de dag goed zonnig als we op weg gaan naar de Grote Optocht. Eerst nog even kijken op de Garenmarkt voor het straattheaterfestival met onder andere Doublee met een hilarische cello-act.
De Grote Optocht is als ieder jaar een rommeltje, met als altijd flinke gaten er in. Maar het is uitermate gezellig op de Breestraat en dáár gaat het om. En kleurrijk is het zéker!
Dan is tijd voor de muziek. We beginnen op het Gerecht bij het podium van Estaminet Schommelen waar de studenten coverband Minerva Music Machine een prima optreden neerzet.
Even verderop bij L'Esperance is inmiddels de Nederlandstalige cover- en meezingband De Slechte Band begonnen. Altijd weer een vaste waarde rond 3 october en de meezingboekjes vinden gretig aftrek.
Terug op het Gerecht (voor de gelegenheid omgedoopt tot Free Octoberplein) waar Fat Angel een spetterend optreden geeft. De band lijkt een beetje op non-actief, maar na ieder sporadisch optreden hoop je toch dat ze snel wéér gaan optreden!
Op het nieuwe Aalmarktpodium bij het Stadsbrouwhuis rockt Juicy Dice vervolgens de stenen uit het wegdek. Stevige hard-rock covers die er in gaan als koek.
Vlak voor de hutspot nog even langs 't Praethuys voor een super kort optreden van het Leidse duo Cor & Nelis. Omdat ze maar één nummer op hun repertoire hebben staan (Leiden is me stad) zingen ze het twee keer.
Na de prima hutspot (en vreselijke muziek) bij het Koetshuis is het tijd voor het avondprogramma. Re-Spons heeft de Destructive Penguins op het buitenpodium gezet aan de Korte Mare. Voor het eerst vandaag is het zó druk dat er bijna geen doorkomen aan is. Terecht natuurlijk voor deze band!
Even verderop, aan de Lange Mare bij In de Oude Marenpoort, staat Stick to the Lips op het programma en dat blijken zanger/gitarist Ed Linger, drummer Arno Masse en bassist David de Marez Oyens (die we ook kennen van Curb) te zijn. Volgens de site van Ed is dit zijn nieuwe band Stageboarders. Maakt niet uit, uitstekende en swingende rock coverband. Vorig jaar stond Ed hier nog solo, maar met band is het nu inderdaad nóg interessanter.
Verderop in de stad, bij De Bonte Koe in de Hooglandsekerkkoorsteeg, is het weer behoorlijk druk, net als in voorgaande jaren bij De Nieuwe Band van Wouter Kiers. Prima band met naast Wouter (sax): Toine Scholten (gitaar/zang), Satindra Kalpoe (drums) en Robin Koerts (bas).
Op het Hooglandsekerkplein bij De Uyl van Hoogland nog even een paar nummers gehoord van de degelijke rock 'n' rollers van Vezpa. Dan is het pauze en tijd om de dag af te sluiten.
En dat kan het beste bij het Belgisch Biercafé Olivier, net als vorig jaar. Heerlijk genieten van de jazz, soul en pop covers door zangeres Merel Koman en gitarist Friso Koman. En omdat bijna niemand er van weet kun je gewoon aanschuiven op de eerste rij!
Vorig jaar eindigde 3 october daarna nog oranje, dit jaar wordt het roze....

LINKS:
Doublee
Minerva Music Machine
De Slechte Band
Fat Angel
Cor & Nelis
Destructive Penguins
Stick to the Lips
Wouter Kiers
Vezpa
Merel Koman
3october

Geen opmerkingen: