zaterdag 1 oktober 2016

Het feest kan beginnen

Omdat 3 october op een maandag valt is de opening al op 1 october (want dat kan niet op een zondag) maar de echte opening om 15.74 uur van Leidens Ontzet is er opeens niet meer, snap er niks van. Maar dat geeft tijd voor een andere opening, die van de uitbreiding van Velvet met eerst een optreden van de Nederlandse Indie-pop band The Great Communicators. Dankzij de uitbreiding is ook het podium een stuk groter geworden, in het verleden hadden er geen zes muzikanten op gekund.
Tweede band bij deze opening is The Slow Show, vorig jaar nog hier als redelijk onbekende band, nu terug als behoorlijk doorgebroken talent. Speelde afgelopen zomer in Nederland al op wat kleinere festivals, staat 14 november in Tivoli in Utrecht en doet dit weekend acht instores in de Lage Landen (dat vergat De Volkskrant dan weer te melden afgelopen zaterdag). Prachtige theatrale muziek, ook in deze kleine driemansbezetting met in de zang een klein vleugje Donovan en mooie portie Lou Reed. Heerlijk!
Na deze geslaagde opening wordt het tijd voor Leidens Ontzet met oude bekenden op een nieuw podium. The Timers drie jaar geleden nog gezien in De WW, nu staan ze op het Aalmarktpodium bij het Stadsbrouwhuis. Prima hardrock-grunge coverband!
Bij 't Praethuys speelt Blues on the Rockz ook een mooie mix van vooral blues en pop  covers uit de jaren zestig. En drúk dat het er is!
In de Oude Marenpoort speelt de Habes Partyband allerlei covers. Daarna nog even langs de iets te drukke Nieuwe Rijn met Rubberen Henkie, het overvolle Hooglandse Kerkplein met pauze en De Bonte Koe waar ook al geen doorkomen aan is. Tijd om naar huis te gaan. Morgen verder!

LINKS:
The Great Communicators
The Slow Show
Velvet
The Timers
Stadsbrouwhuis
Blues on the Rockz
't Praethuys
Habes Partyband
In de Oude Marenpoort
3october

Geen opmerkingen: