donderdag 29 september 2016

Boeiende AA Night

De AA Nights bij Gebr. de Nobel zijn eigenlijk altijd boeiend, maar het komt er niet altijd van om erbij te zijn, stom. Vanavond wel weer eens en dat valt zeker niet tegen! Eerst Port of Call solo met oud en nieuwe nummers waaronder de potentiële hitsingle Fernando. Op vrijdag 7 oktober presenteert Pieter van Vliet zijn nieuwe cd in de Vrijplaats, een aanrader! En 26 oktober staat hij weer hier met de Folk Road Show, ook niet te versmaden.
Dan de Amsterdamse post-punk band Slow Worries met een korte maar heftige set. Een zangeres, twee gitaren en drums die tot het naadje gaan.
De publiekstrekker vanavond is Mecano Un-Ltd., een voortzetting van de punk/new-wave band Mecano die rond 1980 enige furore maakte, heb er zelfs nog een plaat van in de kast staan. Kunstschilder en zanger Dirk Polak is nog steeds geen uitgesproken zangtalent, maar binnen dit kader overtuigt hij wel. Verrassend is de aanwezigheid van bassist Peter Jessen van de Quite-Quiet groep Sommerhus.
Het optreden (try-out) bestaat uit 10 nieuwe nummers van de binnenkort te verschijnen cd, enkele oudere nummers en zelfs een cover (Waterloo Sunset van The Kinks). Dirk heeft een prima band rond zich verzameld, hoewel het repertoire nog wat beperkt is. Na pas slechts drie maal samen oefenen bestaat de toegift slechts uit eerder gespeelde nummers. Toch is het een indrukwekkend optreden!
Ja, ja, die AA Nights daar moet ik vaker naar toe. (en jullie ook!)

LINKS:
Port of Call
Slow Worries
Mecano Un-Ltd.
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: