zondag 4 september 2016

Swingende afsluiting Funked Up in De Buurt

Vorige maand was Funked Up in De Buurt een succes en hoewel het wat minder zomers is dan toen is het toch goed druk in het theater bij Fools for Soul XL. Dat XL houdt in dat er drie blazers en twee zangeressen bij zijn die er eind juli in het Van der Werfpark bij Picknick nog niet bij waren. En dat scheelt een hoop. Ze waren toen al goed bezig met zijn vijven, maar nu met tien swingt het helemaal de pan uit!
Het feestje is al een tijdje bezig, maar door een etentje thuis de eerste helft gemist, waaronder de groep Wakki en dat is wel jammer, maar er blijft genoeg over. Zoals een buiten optreden van Anoek van V in de tent. Een bekend gezicht in Leiden en van vele muzikale markten thuis, hier speelt ze solo een mooie mix van funk en jazz.
Door een leuke ontmoeting met A&A (jammer dat Pink er niet bij was want dan was het A&A meets P&P geweest) stukje van Anoek gemist, maar wel op tijd voor de afsluiter The Cool Quest. Waren de laatste jaren al vaker te zien in Leiden (Funked Up in Scheltema, Summerjazz en Plato) en doen het vanavond weer helemaal goed. De Buurt verdwijnt binnenkort, maar ik kan niet wachten op een nieuwe editie in Scheltema!

LINKS:
Fools for Soul
Anoek van V
The Cool Quest
Funked Up

Geen opmerkingen: