zaterdag 10 september 2016

Muziek en monumenten

De muziek begint vandaag al vroeg met Popschool Leiden docent Tjebbe Borggreve tijdens Cultuur071 op Sleutelstad radio hij praat vooral maar zingt ook een paar liedjes..
De zanger/gitaris die half Leiden wel kent van zijn wekelijkse optredens in de Haarlemmerstraat.  Deze middag is hij er ook weer.
Het zijn vandaag (en morgen) ook de Open Monumentendagen, kijken wat daar voor nieuws te zien is. Want een groot aantal monumenten is er vaker bij, sommige maar af en toe of zelfs eenmalig. Zoals het voormalige LVC aan de Breestraat dat nu verbouwd wordt tot winkels en appartementen als onderdeel van het Aalmarktproject.
De verbouwing is nog in volle gang, maar van het LVC is weinig terug te herkennen. Alleen is hier en daar nog wat graffitikunst te zien, de trap wordt in ere hersteld en de oude kleedkamers schijnen er ook nog te zijn (maar maken geen deel uit van de rondleiding). Er moet nog een hoop gebeuren, toch leuk om dit even terug te zien.
Er zit geen muziek meer in het voormalige LVC (gelukkig hebben we De Nobel nu), in De Twee Spieghels is het één en al muziek. Heerlijke en weersgewijsgesproken zéér toepasselijke Caraïbische muziek en met de deur op een kier is het helemaal genieten op het terras met een bont en boeiend gezelschap!

LINKS:
Tjebbe Borggreve
Popschool Leiden
Sleutelstad
Beguine BaladeDe Twee Spieghels

Geen opmerkingen: