zaterdag 24 september 2016

Kunstroute met muziek en poëzie

Dit jaar doen we voor het eerst écht mee aan de Kunstroute Leiden, vorig jaar nog als onderdeel van Peen en Ui en Pink al twee keer eerder solo. Maar nu we er echt bij horen eerst maar eens naar de officiële opening met de uitreiking van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs aan Emma van Noort (in het midden) door wethouder Robert Strijk. Altijd leuk als iemand die je kent en wiens werk je bewondert een prijs wint.
Dan wordt de Kunstroute Leiden, de grootste Kunstroute van Nederland, geopend met een mooie taart.
En is er muziek van Damiaan van Noort (ja, de jongere broer van) , één van de singer-songwriters van Quite Quiet. Er volgen er nog meer, maar wij moeten snel naar huis, voor ónze Kunstroute.
Want daar staat alles klaar in onze tijdelijke galerie (normaal woonkamer) met Paper Poetry by Pink & Peter XL aan de muur en Pink Meltzer ervoor.
En Paper Poetry mét modellen voor het tuinraam. Het is een combinatie van gedichten van Pink Meltzer en bouwplaten van Iceberg, een bijzonder, zo niet uniek, concept.
En de twee XL modellen op de pied de stalles waarvoor Smit wonen in sfeer de basis legde en die op zondagavond verloot gaan worden (de modellen, niet de pied de stalles).
En de collages, losse gedichten en de vorige (Gedicht voor jou) en nieuwste (HOOKED) dichtbundel van Pink die we straks gaan presenteren.
Voor de presentatie hebben we diverse sponsoren gevonden, waarvoor dank! Epie met deze prachtige taart, Johanna met een sinaasappelcake, Jazz- en wijncafé De Twee Spieghels, IC-Wines en café De Bonte Koe met wijn, Slagerij van der Zon met worst en Kaasspeciaalzaak Van Bohemen met kaas.
Een verder verslag over de presentatie van Pink's nieuwste dichtbundel HOOKED is te vinden bij Sleutelstad, met dank aan Jan van der Sluis en foto's van J.P. Kranenburg. Zondag gaat de Kunstroute nog verder.

LINKS:
Emma van Noort
Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs
Kunstroute
Damiaan van Noort
Pink Meltzer
Smit wonen in sfeer
Iceberg bouwplaten
De Twee Spieghels
IC-Wines
De Bonte Koe
Slagerij van der Zon
Kaasspeciaalzaak Van Bohemen

Geen opmerkingen: