zaterdag 3 september 2016

De vakantie is weer voorbij

en dus is er gelijk een overvol muziekweekend, meer dan 10 concerten en festivals vandaag om uit te kiezen in Leiden. We beginnen de middag in het Ankerpark (wat een mooie locatie!) bij het Basil Catena Open Air festival met Hinkes Heroes, een leuk jazzcombo uit Amsterdam.
Het nieuwe festival is een initiatief van de studentenvereniging Catena, kent twee podia en is er van 12 tot 23 uur. Op het kleine huiskamerpodium traden kleine muziekgroepen op, waren lezingen en een dichter, op het hoofdpodium komen vervolgens de grotere bands. Als eerste de Rotterdamse underground groep MOL. Jong en ambitieus en vol goede ideeën, klinkt live nog niet helemaal hecht genoeg, maar is wél een belofte!
Vanwege andere afspraken vervolgens door naar De Bonte Koe en dan De Twee Spieghels waar Midnight Sound speelt. Leuk kwartet met veel bekende jazznummers en met een zangeres, zien we hier véél te weinig. Maar we moeten weer verder en via restaurant Holle Bolle Gijs belanden we in Gebr. De Nobel.
Want daar speelt de Eindhovense band Def Americans een Johnny Cash tribute. In de uitverkochte grote zaal komt heel veel Johnny Cash materiaal voorbij. De Cash fans gaan helemaal uit hun dak en ook voor de gemiddelde liefhebber is het genieten. Het háált het natuurlijk niet bij The Real Thing, de zanger doet qua stem nog wel denken aan Cash, de zangeres is minder overtuigend in haar rolals June Carter. Desalniettemin, een genoeglijk muziekdagje vandaag weer na de lange vakantie.

LINKS:
Hinkes Heroes
MOL
Catena
De Twee Spieghels
Def Americans
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: