zondag 28 augustus 2016

Wildernis Festival geslaagd

De tweede editie van het Wildernis Festival is niet meer in De Tuin van de Smid, maar iets verderop in het polderpark Cronesteyn bij Leiden. Een prachtige locatie en een prima programma met veel muziek en ook theater. Het theatercollectief N.A.R. uit Utrecht opent de dag met hun voorstelling Onbekende Boekenkast. Wat zegt een boekenkast over zijn eigenaar? Veel!
Dat was het kleine podium (De Schouw Burcht) op het hoofdpodium (De Woestenij) staan de grotere muziekoptredens gepland. Om te beginnen de local hero Matt Winson. Wel eens eerder gehoord, maar met een volledige band klinkt het toch véél beter. Goede opener van het festival.
Bij De Schouw Burcht vervolgens een dansoptreden van Jamie de Groot  en Mayke van Veldhuizen over online dating. Mooie voorstelling, maar (terecht of niet) geen reklame voor deze manier van daten.
Snel weer naar De Woestenij voor de Rotterdamse bluesband Bolt & The Swamp People. Lekkere laid-back bluespoprock, klinkt goed maar mist echte uitschieters.
In De Schouw Burcht is er naast theater en dans ook muziek. Nu van de Bezwaren Fanfare met covers uit alle muzikale hoeken. Marina gaat moeiteloos over in Johnny B. Goode. Bezoekersgewijs begint het inmiddels lekker druk te worden bij deze gezellige feestband.
Of die drukte allemaal is vanwege de Schotse groep Alligator is niet duidelijk, maar het is wel het eerste échte hoogtepunt van vandaag! Méér dan energieke Britpop, kunnen best wel eens heel groot kunnen worden in het festivalcircuit. Maar zekerheden zijn er niet in deze wereld. Heb associaties met de Jesus & Mary Chain.
De Gestampte Meisjes uit Utrecht met Schaam Streken is niet aan iedereen besteed, beetje schaamteloos slecht helaas. Er zijn zelfs mensen die hierdoor het festival verlaten.
Snel maar even gaan kijken bij de mobiele studio van Live071 van Sleutelstad radio. Alligator geeft hier nog een intiem optreden met een akoestische cover van Hot Love van T-Rex. Interessant om te horen waar hun roots liggen, geen idee of ze enige weet over de komst van Trix eergisteren in Leiden hebben. Vast niet.
Bij De Woestenij speelt vervolgens Breaking Levees met prima bluesrock. Leuke band, maar het mist wat scherpte. Prima moment om wat te gaan eten, maar dan blijkt bijna al het festival eten (tijdelijk) uitverkocht en dat is voor sommige bezoekers reden om het festival tijdelijk te verlaten. Niet iedereen komt nog terug.
En dat is jammer, want zo missen ze Meneer van Dalen, die indruk maken in De Schouw Burcht. Nederlandstalige popmuziek, een must-see voor fans van Eefje de Visser! De tweede verrassing van vandaag.
The Mysterons op De Woestenij zijn ook niet te versmaden, alhoewel het allemaal wel wat vrijer mag, er is veel potentie maar het komt er nog niet helemaal uit. Na afloop nog maar eens de Live071 bus opzoeken om wat te vertellen over mijn ervaringen vandaag op het Wildernis Festival. Kan je hier terugzien en luisteren!
Tenslotte nog op De Woestenij de Amsterdam Klezmer Band gezien en dat is altijd feest! Wat een geweldige muzikanten en wat een heerlijke muziek. En hoewel er nog wat meer op het programma staat is dit toch persoonlijk een prima afsluiter van het geslaagde tweede Wildernis Festival.
Maar er is nog meer muziek in Leiden, The Men in Blues zijn vanavond na hun zomerstop weer terug in 't Praethuys. En dat is vanaf vandaag weer iedere zondagavond genieten hier!

LINKS:
N.A.R.
Matt Winson
Jamie de Groot
Bolt & the Swamp People
Bezwaren Fanfare
De Gestampte Meisjes
Sleutelstad
Breaking Levees
Meneer van Dalen
The Mysterons
Amsterdam Klezmer Band
Wildernis Festival
Men in Blues
't Praethuys

Geen opmerkingen: