zaterdag 20 augustus 2016

Geslaagde slotdag Jazz in de Gracht

Donderdag geen tijd, vrijdag zat het weer niet mee, maar vandaag blijkt opeens ideaal voor Jazz In De Gracht in Den Haag. Na een bezoek aan de altijd leuke Haagse Markt (véél boeiender dan de Leidse) en een uitstekende lunch bij Fat Kee, gaan we naar de Bierkade waar singer-songwriter Raoul Michel al speelt. Eigen nummers en covers, aardig maar niets dat je bij blijft.
Een poging om naar het nieuwe podium bij de Veenkade te komen mislukt helaas omdat de trams ernaartoe uitvallen. Dus weer terug naar de Bierkade voor het Katja HyunYung Ji kwartet. De blonde Koreaanse is weer goed bezig, we kennen haar nog van De Twee Spieghels en de Jazz Award in Leiden.
Iets verderop spelen Lisa & The Lumberjacks een prima set stevige soulpop. Goed bezig met een flinke band. Maar genoeg gewandeld nu, tijd om een terras aan het water op te zoeken.
Dat vinden we bij het Surlinio Podium aan het Groenewegje met optredens op de boten aan deze en overzijde. Allereerst de Woezels, een Nederlandstalige hiphopband. Geen Typhoon of Destructive Penguins, wel lekker en opzwepend.
Vlak voor onze neus vervolgens Diane Carter. En dat is indrukwekkend, geweldige stem en
goede strakke band. En vooral ook heel goede versies van bijvoorbeeld Summertime en I'd Rather Go Blind. Een half uur (zo lang duren de concerten hier) genieten.
Aan de overkant vervolgens het Hans Mantel Trio met Eric Ineke op drums en Johan Clement op toetsen met meer traditionele jazz. De aankondigingen van Hans zijn helaas aan deze kant niet te verstaan en dat is jammer, zou vast wat hebben toegevoegd aan het optreden.
En dan weer vlak voor onze neus, in de nog steeds stralende zon (ondanks de matige voorspellingen) het Bart Lust Quintet. Samen met Bart Wirtz (sax), Steven Hupkens (piano), Joris Teepe (bas) en Joost Kesselaar (drums) zorgt hij voor het muzikale hoogtepunt van deze dag. Geweldige wisselwerking tussen trombone en sax en ook de rest van de band is uitstekend op dreef!
Op de terugweg (ga altijd terug naar huis na een hoogtepunt) komen we nog Martijn tegen op de Bierkade, een goede jonge saxofonist, op zich niets mis mee, maar zonder live band en dat is kwalijk.
Maar het kan nog erger, eenmaal in Leiden is er in De (Roze) Buurt een optreden van Karin Bloemen. Het geluid is niet van een live band en echt abominabel, La Bloemen weet er niet meer van te maken dan een goedkope karaokeshow. Maar een groot deel van het publiek amuseert zich prima en daar gaat het om. Wij gaan echter snel naar huis.

LINKS:
Raoul Michel
Katja HyunJung Ji
Lisa & The Lumberjacks
Woezels
Hans Mantel Bart Lust Quintet
Jazz in de Gracht
Karin Bloemen

Geen opmerkingen: