vrijdag 26 augustus 2016

Verrassende Midnight Walk

Vanochtend is het dan eindelijk zover, de T.Rex Trix komt aan in Leiden op de Beestenmarkt om vervolgens vanaf 10 september tentoongesteld te zullen worden in Naturalis. Niet echt een onderwerp voor dit weblog, maar de muzikale begeleiding is in handen van de Rock School die dino-gerelateerde nummers spelen, vandaar.
Tegen acht uur 's avonds is diezelfde Beestenmarkt het startpunt van de Midnight Walk, als ik me niet vergis inmiddels alweer de vijfde editie. Op de Beestenmarkt openen The Backseat Windows met vrolijke covers deze culturele avondwandeling waar zo'n 1500 mensen aan deelnemen.
Naast muziek is er ook theater door toneelgroep Al Dente die een voorproefje tonen van het toneelstuk Odysseus, Misdadiger dat eind oktober in première gaat in de Raamsteeg 2.
De wandeling voert ook door de Koddesteeg, waar volgens het programma niets gebeurt maar er toch twee verrassingsoptredens zijn, eerst door Beebox die  biologische appels uitdelen onder muzikale begeleiding met appelliedjes.
En tussendoor draagt dichterette Pink Meltzer voor uit eigen werk, gewoon omdat het kan. En gelijk maar reclame maken voor de Kunstroute op 24 en 25 september die ook naar de Koddesteeg komt met Paper Poetry by Pink & Peter.
Een ander verrassend element van de Midnight Walk zijn de vaak onbekende locaties. Zoals deze speelplaats in de Noordrundersteeg waar 't Valies speelt.
Nog zo'n leuk onbekend speelplaatsje is er in de Hekkensteeg waar de Nostalgini's liedjes van vroeger spelen.
Bijna alle optredens zijn buiten en dat is maar goed ook, want bij het binnenoptreden van Simon Oak is er geen doorkomen aan, dus snel verder naar de Baatstraat waar dichter Frans Terken voordraagt uit eigen werk.
Op een boot aan de Oude Singel speelt de Bende van Ben een folksessie zoals ze dat om de twee weken doen in De Tregter.
Ben zagen we wel eerder tijdens de Midnight Walk evenals Troubadour Bart hier voor de Kerkbrug.
Het tweede binnenoptreden vindt plaats in De Bakkerij waar het Ambiance Ensemble een gevarieerd muziekprogramma laat horen.
Op de Hooglandsekerkgracht zijn de wat grotere theatrale optredens te vinden zoals Anne Kleijne met haar vlinder performance Papillon de Nuit.
Of het collectief Act de Fuego met muzikanten, hoepels...
....en een vuurspuwer voor de Hooglandsekerk.
Bij de Koornbrug is een voorproefje te zien van Hutspot, de musical door musicalgezelschap De Hollandse Nieuwe.Op 24 en 25 september te zien in Het Best Western Hotel aan de Lange Mare.
Er zijn nog drie optredens te gaan, maar het warme weer maakt dorstig, dus De Twee Spieghels wordt (weer eens) het eindpunt van deze geslaagde Midnight Walk. Want hier is ook een optreden gaande en wel van de Barry Olthof Band. Met naast de drummer zelf o.a. Sergei Shapko op bas, mooie jazzy afsluiting van deze zomeravond!

LINKS:
Rockschool
The Backseat Windows
Al Dente
Beebox
Pink Meltzer
't Valies
Nostalgini's
Frans Terken
Bende van Ben
Troubadour Bart
Ambiance Ensemble
Anne Kleijne
Act de Fuego
De Hollandse Nieuwe
Midnight Walk
Barry Olthof
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: