zondag 21 augustus 2016

Biggg! houdt het bijna droog

Na een kletsnatte nacht en ochtend ziet het er slecht uit voor het Biggg! smallband-festival vandaag in het Pieterskwartier in Leiden. Gelukkig klaart het rond het middaguur op en kunnen we er toch op uit voor een eerste optreden van flamencogitarist Edsart Udo de Haes in de Old School.
Het is zelfs zulk goed weer geworden dat we kiezen voor de tuinoptredens. Eerst bij het atelier van Willem van Scheijndel aan de Pieterskerkgracht voor concerten van het Jens Larsen Trio (gitarist bij Traeben) samen met Luciano Poli (bassist bij Azure) en Mark Van Kersbergen (drummer bij Tommy Moustache). Ooit al eens gezien in De Twee Spieghels, vandaag met veel nieuw en boeiend repertoire.
Op dezelfde plaats speelt vervolgens het Trio Koleisdoskop van bassiste Suze Stiphout en prachtige set zigeunerjazz. Genieten in deze tuin in het zonnetje. Summertime!
Dan in de tuin van 't Rode Huis spelen Axel en Anneke popcovers. Die zagen we natuurlijk al eens eerder als Traveling Light met zangeres Anneke van Berge Henegouwen en haar gitarist Axel Gunning. Altijd leuk weer eens Chuck E's in Love te horen.
Alleen bij Chris Koenen (Men in Blues) en Pam MacBeth met een geweldige set country houden we het niet helemaal droog, een klein buitje en een ontroerende versie van Strawberry Wine zorgen voor wat nattigheid. Op mijn hoofd en in Pink's ogen.
Laatste stop is Sijthoff waar Charles Schouten (accordeon en ooit drummer bij Kayak) met een dwarsfluitist speelt. Helaas binnen dus we gaan toch weer snel naar buiten...
...voor The Prevaricators, een prima jazz sextet. Volop genieten dus. En dan is het festival alweer afgelopen. Geslaagd maar eigenlijk véél te kort! Gelukkig is er nog meer muziek in Leiden.
Want in De Twee Spieghels geeft gitarist Jeen Rabs een voorproefje van zijn nieuwe cd Catch my Kitsch die hij aanstaande dinsdag gaat opnemen met Daniel Van Dalen (op drums) en Sven Schuster (op bas). Hier spelen ze als trio al de sterren van de hemel met o.a. een hele bijzondere versie van I Feel Love (Donna Summer) en Love Games (Level42), op de cd zullen ook nog Gunnar Graafmans (Vibes/Percussion) en Rik Cornelissen (Accordeon) meespelen. Kan niet wachten!

LINKS:
Edsart Udo de Haes
Jens Larsen
Trio Kaleidoskop
Pam MacBeth
Biggg! smallband-festival
Jeen Rabs
Daniel van Dalen
Sven Schuster
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: