zondag 18 september 2016

Plato is 40!

En dat vraagt om een feest. Bij Gebr. de Nobel is er in beide zalen een avondvullend programma neergezet met als opener in de grote zaal James & Black met band. Ze komen uit Texas, maar zijn toch ook een beetje Leids sinds ze Amerika verruilden voor Europa. En het is als altijd weer genieten van de soulvolle pop van Bruce James (zang en toetsen), Bella Black (zang), dj Phil Ross en extra Arto Boyadjian (bas) en Mark Stoop (drums). Prima combinatie en de al goedgevulde zaal staat op zijn kop.
Van een heel ander kaliber is de stonerrock van de Leidse band Snowburner. Al eens eerder gezien bij het sluitingsfeestje van het LVC, drie jaar geleden, nu dus hier in De Nobel. Strakke band, niets mis mee, maar we missen wat variatie.
Dé publiekstrekker vanavond is natuurlijk Ska-D-Lite dat voor het eerst in vijf of zes jaar weer eens optreed. Voor deze gelegenheid is hun cd Plays Dynomite als dubbel lp op vinyl uitgebracht en terecht, want wat is dit een goede band! Met z'n allen spelen ze het dak eraf in de grote zaal. Geen ide hoe vaak ze geoefend hebben voor dit optreden, maar het klinkt gewoon alsof ze dit een paar keer per week doen. En ja, zelfs Leidse dichters kunnen niet stil blijven staan bij deze prachtige Leidse band!
Dan weer naar de kleine zaal voor de eveneens Leidse band Torii. Eerder dit jaar nog gezien tijdens Record Store Day in de winkel van Plato en ook nu is het allemaal weer iets té introvert. Je mist het speelplezier zoals daarnet bij Ska-D-Lite. En het wordt al laat, het is zondagavond tenslotte, het was een druk weekend en met één band te gaan vertrekken we huiswaarts. Maar het was een geweldig feest, Plato bedankt!

LINKS:
James & Black
Snowburner
Ska-D-Lite
Torii
Plato
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: