woensdag 26 oktober 2016

Folk Road Show is top!

Omdat Pieter van Vliet ooit eens voorprogramma was bij de Utrechtse band La Corneille, bewijzen ze hem een wederdienst door vanavond voorprogramma te zijn bij de Folk Road Show bij Gebr. de Nobel. La Corneille sinds 2014 niet meer gezien en speelden ze toen nog mooie indie-folk, nu is er ook steviger indie-rock aan toegevoegd. Een grotere rol voor het orgel (60/70-ties) geeft het geheel véél meer body!
Na de pauze de Folk Road Show zelf, een samenwerkingsverband tussen Dicky Neptune (percussie/zang), Olaf Caarls, Benjamin James Caldwell (Nieuw Zeeland), Dominique Fricot (Canada) (allen snaren/zang) en Pieter van Vliet (gitaar, zang en trombone). Ruim twee jaar geleden speelden ze al eens in de Multipleks, inmiddels zijn ze na Europese en Canadese tours flink gegroeid!
Gisteren speelden ze nog een try-out in Groningen, vanavond is de premiere bij Gebr. de Nobel. En wat een kracht en energie! Niet alleen de nummers zelf zijn geweldig, het hele samenpel is buitengewoon goed. Een cover als Ohio van Neil Young of Call Me Al van Paul Simon past prima binnen dit geweldige stramien. De Folk Road Show is nog tot begin december te zien, overal in Europa. Ga dat zien!

LINKS:
La Corneille
Folk Road Show
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: