zaterdag 5 november 2016

Verrassend Friesland

Het kan niet altijd Leiden zijn, hoewel er dit weekend weer genoeg prima muziek is, maar het eerste weekend van november is al een aantal jaren voor het jazzweekend aan het Tjeukemeer. Donderdag eerst nog naar Leeuwarden (wát een leuke stad!) en vrijdag door naar het Tjeukemeer voor jazz en gezelligheid. Op zaterdag het jaarlijkse uitje, dit keer naar het het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer.
Niet alleen staat het gemaal op de Unesco Werelderfgoedlijst, vandaag is het er ook nog De Dag van het Zwarte Koor. Rondleidingen, oude ambachten en bovendien veel muziek. Zoals van het Shantykoor De Kromme Knilles Sjongers uit Akkrum.
En in de gigantische machinehal van het gemaal is er de cd presentatie van zangeres Sandra van der Meer en gitarist Kees de Groot. Samen heten ze Great Lake en de cd heet It's Always There, met mooie eigen jazznummers in het Engels, Frans, Nederlands en zelfs Fries. Voor de gelegenheid hebben ze een complete band meegenomen met gitarist, drummer en bassist. Klinkt perfect in deze lastige ruimte. Leeuwarden en Lemmer, we zijn verrast!
Na nog een leuke avond aan het Tjeukemeer gaan we zondag weer terug naar Leiden. Even afkicken met de mooie luistermuziek gitarist Adam Taylor en zangeres Vera Naus in De Twee Spieghels met wat medereizigers (waaronder onze terugwegchauffeur, waarvoor dank). Wordt nog een geanimeerde avond met goed gezelschap!
Op de terugweg naar huis ligt De Burcht er vanavond weer eens prachtig bij. Het lijkt wel een vulkaan! Ondanks een heerlijk weekendje out-of-town toch weer blij terug in Leiden te zijn!

LINKS:
Ir. D.F. Woudagemaal
De Kromme Knillers Sjongers
Sandra van der Meer
Kees de Groot
Great Lake
Adam Taylor
Vera Naus
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: