dinsdag 22 november 2016

Robert Ellis overtreft alle verwachtingen

Hans van Polanen haalt regelmatig bijzonder boeiende bands naar de Q-Bus in Leiden, en af en toe zijn die optredens écht onvergetelijk. Pokey LaFarge, Meschiya Lake en het Heritage Blues Orchestra zijn hier slechts enkele recente voorbeelden van.
Vanavond begint het met de Californische singer-songwriter Jenny O. die het voorprogramma verzorgt. Grotendeels solo, maar ook een paar nummers met de Robert Ellis Band, de hoofdact van vanavond. Een ietwat verlegen zangeres met een enigzins nasaal stemgeluid, een half uurtje is precies genoeg.
Na een korte pauze speelt Robert Ellis uit Texas dan de hele Q-Bus volkomen plat! De cowboyhoeden doen country vermoeden, maar het blijkt een mix van pop, rock, soul, jazz en psychedelische muziek met vaak verrassende wendingen. De thematiek is niet altijd vrolijk, de muziek is dat daarentegen wel. Na een uur verlaten drummer en bassist even het podium voor een paar prachtige ballads, dan een geniale gitaarsolo, om daarna weer terug te komen met twee laatse nummers (Robert houdt niet van toegiften) waaronder een meer dan geweldige versie van Leonard Cohen's Is This What You Wanted. Dit is weer zo'n avond in de Q-Bus om nóóit te vergeten!

LINKS:
Jenny O.
Robert Ellis
Q-Bus

Geen opmerkingen: