zaterdag 1 maart 2014

Moss steelt de show

Zoals iedere zaterdag begint het weer vroeg met Cultuur071 op Sleutelstad radio (10 uur). Meer gasten dan ooit in de studio vandaag, mede dankzij de live optredens van 't Valies gedurende de hele uitzending. Ook toetsenist Gert-Jan Gutman komt langs om te vertellen over de internationale successen van Birth of Joy dat later deze maand op SXSW in Austin, Texas staat en daarna door vooral Frankrijk en Duitsland gaat toeren. Rijp voor de grote Nederlandse festivals ondertussen lijkt mij. Kom op Lowlands, Pinkpop, Best Kept Secret, etcetera!
Luister hier de hele uitzending terug: Cultuur071.
Moss is een bijzondere band die al jaren bestaat en wars is van gebaande paden. Want hoewel de basis gelijk blijft klinkt iedere nieuwe cd van hen weer anders.Voor het eerst gezien op het 5 mei festival in Den Haag in 2010, daarna in 2012 op Waterpop en vandaag instore bij Velvet in Leiden!
Geweldig 30 minuten concertje weer door ditmaal een trio (drummer is ziek) en het staat hier afgeladen vol. Ze spelen nummers van hun vierde cd en dat klinkt heel erg goed, Moss steelt hier de show vandaag. Nogmaals: GA ZIEN!
Tenslotte nog even naar De Twee Spieghels waar de Cicero Lee Group speelt. Nooit van gehoord maar dit trio rond deze Portugese bassist mag er zijn! Het is hun derde optreden van een vijfdaagse toer door Nederland en ze spelen de boel plat met hun eigentijdse fusion. Zondag nog te zien in Café Miles in Amersfoort en maandag in Murphy's Law in Den Haag.

LINKS:
't Valies
Sleutelstad
Moss
Velvet
Cicero Lee
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: