zondag 30 maart 2014

Mooie vooruitzichten

De Tuin van de Smid bestaat exact 1 jaar, dus tijd voor een feestje. Diverse activiteiten vanmiddag waaronder de aankondiging van het Wildernis Festival op 24 augustus op deze locatie. En natuurlijk een korte speech door eigenaars Barbara en Sjaak.
Trekker vanmiddag is natuurlijk Bells of Youth met hun aanstekelijke vijfstemmige zang. Vorige week nog in DWDD, daarna in een uitverkocht Paradiso en ook nog eens 3fm serious talent. Prima 5 stemmige popmuziek en She Said/He Said is nu al een klassieker. Hun eerste plaat klinkt misschien nog wat braaf, live klinkt er heel wat meer potentie door. Aanrader voor liefhebbers van The Bangles en B-52's. Een leuke festivalband, zeker op het Wildernis Festival! Dat is alvast een mooi vooruitzicht.
Na afloop even een korte tussenstop bij De Uyl van Hoogland waar het Closingtown Orchestra lekker buiten staat te spelen. Gevari√ęerde zomerse volksmuziek uit alle windstreken, om in de gaten te houden!
Maar ondanks het mooie weer toch naar binnen bij De Twee Spieghels waar het Sander Baan Quartet al bezig is. De Groningse tenorsaxofonist heeft zoals altijd Sander Thijssen op piano, Jonathan Nagel op bas en David Rodenstock op drums meegenomen en het is een hecht geheel. Een mooie combinatie van jazz en pop, dat geen moment gaat vervelen en voor het merendeel eigen composities. Volgende week gaan ze de studio in om aan hun eerste cd te werken en ook dat is een mooi vooruitzicht!

LINKS:
Tuin van de Smid
Wildernis Festival
Bells of Youth
Closingtown Orchestra
De Uyl van Hoogland
Sander Baan
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: