zaterdag 15 maart 2014

Moeilijke keuze pakt goed uit

Er zijn van die avonden dat je in Leiden keuzes moet maken wat betreft live muziek, maar vanavond is het echt bar en boos met maar liefst vier concerten die je allemaal niet wil missen: Sugarboy & The Sinners in de Q-Bus, de Young Vips Miguel Rodriguez en Floris van der Vlugt bij Hot House, Port of Call, Long Conversations en Inge van Calkar in de Vrijplaats en Meet the Artist III.
Wikken en wegen dus en dat kan natuurlijk het beste vanmiddag bij De Twee Spieghels waar het Furmi Gomez Trio speelt. Een goed op elkaar ingespeelde gelegenheidsformatie die prima bop-standards spelen, de zaterdag begint in elk geval goed.
En dan dus toch gekozen voor de derde aflevering van Meet The Artist bij OPEN|Makers aan de markt omdat daar toch de meeste verrassingen zijn te verwachten. En de hele opzet is de vorige keren prima bevallen, vijf singer-songwriters die elk rond de 20 minuten optreden met voorafgaand een kort gefilmd interview. Merlin John uit Utrecht opent de avond met zijn mooie, melancholische liedjes.
Bij een vorige Meet The Artist was Ell Sol uit Barcelona ook al aanwezig, maar ruim een jaar later heeft hij het roer behoorljk omgegooid. De moderne Catalaanse Volksmuziek van toen is behoorlijk de experimentele kant op gegaan. Héél intrigerend!
Merlijn Nash uit Amsterdam was onlangs nog te zien bij Quite Quiet in Scheltema en op de Kerstmarkt op de Nieuwe Rijn. Ook nu weer mooie minimalistische liedjes met een grote impact, zeker met zo'n ademloos luisterend publiek.
Na de korte pauze speelt Daniel Leonardo Elvis ('zo heet ik echt') uit Apeldoorn een fijn uptempo setje en met zijn 17 jaar is hij een goede zanger, bijzondere componist en geweldige gitarist! Verrassing van deze avond.
Charlotte van Veen sluit de avond prachtig af met haar eerste concertje als singer-songwriter. Ze is pas een paar maanden hierin actief, maar weet al helemaal te overtuigen. Zo mooi (maar kort) dat de foto's er helemaal bij inschieten.
Boeiende avond dus op de Aalmarkt, ben benieuwd te horen wat ik allemaal elders gemist heb, maar dit was in elk geval de moeite meer dan waard.

LINKS:
Furmi Gomez
De Twee Spieghels
Merlin John
Ell Sol
Merlijn Nash
Daniel Leonard Elvis
Charlotte van Veen
Meet The Artist
OPEN|Makers aan de markt

Geen opmerkingen: