zaterdag 29 maart 2014

Langzaam dooft de dag

Het is een hele reis naar winkelcentrum de Stevensbloem in de Stevenshof in Leiden. En als je er eenmaal bent wordt je er niet echt vrolijk van. Behalve vandaag want het kunstcollectief Morslevend organiseert er het Flower Power Festival.
Een waslijst aan activiteiten vandaag met theater, dichters, muurschilderingen, (kinder)workshops en natuurlijk muziek. Zoals de jonge Leidse singer-songwriter Sam van Tienhoven met eigen nummers en een enkele cover.
En Rapper Jelle Verschuren, met zijn 16 jaar de jongste muzikant deze middag. Mogelijke belofte voor de toekomst, een naam om te onthouden. Tot nu toe is het een meer dan gezellig festival in een toch wel ietwat desolate omgeving.
Tegen vijfen speelt The Stream op het hoofdpodium, voor het eerst in de nieuwe bezetting met naast zanger/pianist Jan Stroomer, János Tímár op drums en Boris Egberts op bas. Prima optreden alleen jammer dat alle andere activiteiten inmiddels stoppen waardoor er weinig publiek overblijft.
Er komt nog een optreden van The Cannonball Johnsons, maar de zon is verdwenen, het publiek dus ook en de Johnsons staan vrijdag aanstaande alweer in de Q-Bus. Terug naar de stad naar De Twee Spieghels voor nog een setje live jazz, maar ook hier loopt het niet lekker, de band heeft op het laatste moment moeten afzeggen en zó laat dat er geen vervanging meer is gevonden. De dag gaat dan een beetje als een nachtkaars uit. Er is nog wel een flink avondprogramma in de stad, maar het is weer even genoeg geweest, morgen is er nog een volle (muziek)dag in Leiden.

LINKS:
Sam van Tienhoven
Rapper Jelle
The Stream
Stevensbloem

Geen opmerkingen: