vrijdag 21 maart 2014

Eerste editie Band Talent is een succes

Band Talent is een nieuw evenement voor jonge bandjes die zich na een voorselectie en een uur bandcoaching vanavond mogen presenteren in Scheltema met een kort optreden van zo'n 20 tot 30 minuten. Eerste band is The Fours, een lekker rockbandje van het Da Vinci College.
Alles is goed voorbereid en de pauzes tussen de optredens zijn hoogstens 15 minuten, dus al snel staat Mood Swing op het podium. Uit de stal van de Popschool Leiden met een fusion basis, maar ook een uitstapje naar Jimi Hendrix.
Derde band is $tyolios, ook een schoolbandje dat gelijk de sfeer bepaalt met New Shoes van Paolo Nutini. Spelen al een tijdje samen en dat is te horen. Het aardige van deze avond is dat het geen competitie is, het is gewoon een podium voor aanstormend talent en daarvan is er meer in Leiden dan je denkt.
Vierde is Alzheimer, een lekker echttoe-rechtaan punk/garage bandje van het Bonaventura College. Met een mix van eigen nummers en covers, onder andere Lonely Boy van The Black Keys.
De jongste muzikanten vanavond zijn te vinden bij De Jongens, leuk postpunk-newwave bandje met nummers variërend van A Tree (The Cure) tot Souldiers of Love (Soul Sister Dance Revolution).
Na vijf bandjes heel jong/net beginnend talent volgen er nu nog vier bands die al wat langer aan de weg timmeren. En dat begint gelijk goed met The Destructive Penguins. Is meteen het hoogtepunt en dé verrassing van de avond! HipHop met een eigen geluid, met invloeden van Zappa tot raggea. Gaan we nog meer van horen!
Vacuous Me is de nieuwe naam van No Baloney met nog steeds leuke meerstemmige stonerrock. Klinkt prima, maar veel contact tussen band en publiek is er niet, en dat is jammer, maar misschien ook wel weer inherent aan de muziekstijl.
Wanted al lang niet meer gezien en sinds hun optreden bij Kunst in de Stal in 2012 zijn ze echt veel beter geworden. Goede muzikanten en samenspel, maar muzikaal niet heel erg verrassend.
Tot slot nog Kunst & Beatwerk, ook al een oude bekende met een nieuwe naam. Eerder gezien in De Twee Spieghels als de Walking Forest Machine. Nu op volle sterkte klinkt het helemaal goed. Prima afsluiting van deze eerste Band Talent en hopelijk tot volgend jaar, in Scheltema óf in Gebr. De Nobel! Aan het aantal bezoekers zal het niet liggen, van het begin tot het eind was druk in Scheltema.

LINKS:
The Fours
Mood Swing
$tyolios
Alzheimer
De Jongens
Destructive Penguins
Vacuous Me
Wanted
Kunst & Beatwerk
Band Talent
Scheltema

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Peter, Bedankt voor je eerlijke review. Wordt gewaardeerd! Tot volgend jaar.