zondag 16 maart 2014

Afwisselend Theatercafé en Bruce James op zijn best

Derde zondag van de maand, dus er is vanmiddag weer Theater Café in Scheltema. De piepjonge Robin Haijes uit Benthuizen (of all places) opent overtuigend met mooie kleine singer-songwriter liedjes en een paar steviger nummers van haar band in oprichting. Doet ook mee aan de Stilte van de Toekomst in Delft, iemand om in de gaten te houden.
Van een heel ander kaliber is Ben Jur die met een cabaratesk liedjes setje de lachers op zijn hand heeft. Leuk voor braderieën, bruiloften en partijen én ooit nog tweede geworden bij De Gouden Pet. Is hier bij het Theatercafé helemaal op zijn plaats.
Na de pauze opent Some Kind of Fire Rose, een nieuw muzikaal duo. Lisette en Gijs, maar die laatste kennen we nog als Gisen die vorig jaar de juryprijs won bij De Gouden Pet. Mooi duo met prima liedjes en prachtige samenzang!
Tot slot nog het cabaretduo Mama's aan de Poort, die hier een jaar geleden ook al stonden maar inmiddels hun repertoire hebben uitgebreid. Misschien iets minder overtuigend dan toen, vooral omdat het nu meer dan vorig jaar cabaret door en voor vrouwen is. Maar het was weer een prima Theatercafé vanmiddag in Scheltema! De volgende editie is overigens op de vierde zondag van de maand, dus 27 april vanwege pasen (20 april).
Dan door naar De Twee Spieghels waar de Bruce James Soul Experience speelt. Bruce is inmiddels een vaste en graag geziene gast hier, maar vandaag heeft hij echt wel een supergroep meegenomen: Ron Doove op drums, Luca Giardano op gitaar en Arto Boyadjian op bas.
Wat een speelplezier en wat een geweldig repertoire! Het is pas de tweede keer dat ze samen optreden, maar dit móet een vervolg krijgen.Tijd voor een tweede pauze hebben ze niet eens, het gaat non-stop door. Inclusief een geweldig gastoptreden van Bella Black en zelfs een toegift. Soul, pop en jazz, ze kunnen het allemaal meer dan aan! Bruce James en zijn muziekcollega's vandaag op hun best!

LINKS:
Robin Haijes
Ben Jur
Some Kind of Fire Rose
Mamas aan de poort
Theatercafé
Scheltema
Bruce James
Arto Boyadjian
Luca Giordano
Bella Black
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: