donderdag 27 februari 2014

Na de regen komt Stukafest

Vanavond weer eens op bezoek bij drie studenten in het kader van het jaarlijkse Stukafest in Leiden. Bij Nynke speelt Marike Jager (met Henk Jan Heuvelink) een mooie en intieme set met veel variatie in instrumentatie: gitaren, toetsen en zelfs een speeldoos van de Audiomachinist. Bij ieder liedje heeft ze wel een mooi verhaaltje, hier wordt je vrolijk van in deze afgeladen studentenkamer.
Minder vrolijk zijn de liedjes van Bart van der Lee die bij Arthur op bezoek is. Toch weet ook hij de overvolle studentenkamer te boeien, ook al zijn de onderwerpen niet altijd even opwekkend. Positief is dan weer dat het vanavond droog is na een regenachtige dag, want om door de regen van kamer naar kamer te fietsen is niet echt fijn.
Iets heel anders tenslotte is het optreden van Hermine Deurloo en Rembrandt Frerichs die in samenwerking met Summerjazz naar de kamer van Bert zijn gehaald. Verrassend mooi optreden van dit duo en een verrassende combinatie van chromatische mondharmonica en vleugel. Drie behoorlijk lange nummers passeren in een half uur de revue voor, ook hier, een muisstil publiek!
Een geslaagde avond dus weer die wordt afgesloten bij Scheltma met een altijd spetterend optreden van Klavan Gadjé, van Stukafest naar Stukafeest, dat beloofd wat! Maar ja, het is donderdagavond, dus die kleine uurtjes zitten er vanavond niet in. Desalniettemin was het weer een zeer geslaagd Stukafest.

LINKS:
Marike Jager
Bart van der Lee
Hermine Deurloo
Rembrandt Frerichs
Klavan Gadje
Stukafest

Geen opmerkingen: